Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka

Alla kommentarer avbatgirl


King Arthur2008-02-29
Jesus Christ!!!!! Clive Owen - take me home!!! Keira Knightley har som TUR är bara en mindre roll (men hon är ovanligt uthärdlig här, helt okej t o m). Och för en gångs skull i genren är det sparsamt med slakteriscener, stort plus för det.
 
Skicka vidare2008-02-29
En film med en helt egen ton och mycket nyanserat berättad, inte ens i närheten av klichéträsket. Men slutet är ju en dramaturgisk katastrof - det går bara inte att ta till sig, utan man vill bara såga hela filmen i tusen bitar. Berättelsen går liksom av. Kevin Spacey är magnetisk, underbar.
 
Elizabeth I2008-02-29
Jag säger bara: Earlen av Essex!! Man förstår att drottningen tappar huvudet… Märkligt vad en huvudroll i (rätt) kostymfilm kan göra med en skådis (Hugh Dancey) som i andra filmer haft typ noll utstrålning.
 
Polarexpressen2008-02-29
Svårt att ge mindre än 4 till en film som har flera magiska scener, hisnande animation (men skumt botoxade anletsdrag) och ett upplägg som först känns helt nytt och fräscht. Tyvärr får man även tugga i sig en rejäl slev av det sockersöta emellanåt, och det sänker filmen rejält. Men ändå en varm och helt klart mycket sevärd film - med barnen. Jag ger 3+ men min 7-åring ger 5+
 
Rännstensungar2008-02-29
Har forftfarande inte hämtat mig från chocken att min 7-årige dataspelande action/rymd/ninja-kille hemma gav denna film 5++. Själv hyrde jag den mest för att se hur Cornelis tog sig ut på film. Riktigt bra familjefilm en söndag eftermiddag.
 
Jag är Dina2008-02-29
4+ Oväntat starkt drama som berör. Maria Bonnevie är märkligt helgjuten som urkraftkvinnan Dina. Och Gerard Depardieu - som en hel film i sig att försjunka i. Bitvis går den för snabbt fram, karaktärerna och alla turer hinner inte få fäste. Hade utan vidare kunnat vara en halvtimme längre.
 
Kalenderflickorna2008-02-29
Helt okej en regnig söndag. Kunde varit mindre präktig och haft vassare dialog. Inledningen lite seg och stereotyp. Men visst, de breda leendena sitter där de ska efter ett tag. Man gillar tjejerna och Helen Mirren är ju bra.
 
Joy Luck Club2008-02-29
Att man aldrig lär sig. Varför drar man olycka över sig genom att se filmen - när man läst boken? Boken lägger större vikt vid skildringen av det gamla Kina - vilket gör den högintressant. För plastig Hollywood-tv-serie-känsla. Det som räddar den från en etta är att den har fångat några starka scener ur boken på kornet.
 
En andra chans2008-02-29
Varm och vemodig film. På många sätt en fyra, men den svajar ju en del. Härligt med det halsbrytande perspektivet (säger inte vad!) och Nicholas Cage är skitsnygg här och perfekt för rollen med sina vackra cockerspanielögon. Har paralleller till den fantastiska 50-talaren ’It’s a wonderful life’.
 
American Beauty2008-02-29
Är Kevin Spacey med i en film vet man att det kommer att bli obehagligt, som min lillebror säger. Ligger nånting i det. Stark och oförutsägbar. Både Spacey och Benning är förstås superba.
 
El Cid - den ridande hjälten2008-02-28
Mycket krut onekligen nedlagt, men var är fyrverkerierna? Inte minsta lilla kinapuff… Grundstoryn är inte dålig, men den är ju så illa berättad. Därtill löjligt och obegripligt animerad! Nä. Skippa.
 
Asterix - Gallernas hjälte2007-06-24
För störande att det är så kasst animerat...
 
Asterix och Vikingarna2007-06-24
Äntligen en uppdaterad Asterix-film! Såg om den nyligen, måste höja till en 4 för att den är så fruktansvärt mycket snyggare och kaxigare gjord än de usla Asterix-filmerna som gjordes på 80-talet. Lite fjollig, men välgjord och rolig. 7-årige sonen ger förstås en 5:a!
 
På andra sidan häcken2007-06-24
Ganska söt, godkänd men inte mer. Hur många gånger har vi inte sett den här storyn? Gäääzzp. Sonen ger dock betyget 5+...
 
Boog & Elliott - Vilda vänner2007-06-24
Tja, sonen sätter betyg 5 på denna... Men GUD så menlös den är.
 
Boog & Elliott - Vilda vänner2007-06-24
Fazzulisten har ju bara SÅ rätt :-D Well put, my friend!
 
Trollkarlen från Oz2007-06-24
En trevlig men egentligen ganska konventionell saga, med viss charm. Måste ha varit en sensation visuellt på sin tid (1939!). Boken är - som vanligt - både mer intressant och spännande. Min 7-åring ger dock filmen en svag 5:a.
 
TMNT2007-06-24
Faktiskt riktigt bra. Gillade karaktärerna - trodde inte detta om turtles! Min 7-åriga lilla ninja turtle hemma ger betyget 5+...
 
Trollkarlens lärling2007-06-24
Kände mig faktiskt rent förolämpad å alla barns vägnar över denna totalt substanslösa film. Men så ger 7-årige sonen filmen en 5:a! Själv stod jag knappt ut att se denna ointelligenta smörja... (och jag gillar annars den här sortens film)
 
Indianen i skåpet2007-06-24
Jag trodde aldrig att jag skulle ha hjärta att såga en barnskådis, men... HERREGUD. Ta BORT ungen! Och hela filmen med för den delen. Sååå seeeeg. Min 7-åring gillade den dock...
 
Jumanji2007-06-24
Perfekt underhållning för hela familjen! 7-åringen älskade den. Och Robin Williams är ju som gjord för sådana här roller!
 
Don Juan DeMarco2007-06-23
Mmmmmm... Den här filmen är som vin och praliner! Lite kul att Brando - som på sin tid var samma unika mix av film-babe OCH suverän skådis som Depp är idag - faktiskt var Depps vän och mentor. Och ni som dräglar över Johnny Depp - han har aldrig varit snyggare än här :-)
 
Elizabeth I2007-06-23
Bland de mest laddade kärleksscener man kan se på film. Inte vad man förknippar Mirren med precis. Mirren är bra, kemin mellan Irons och Mirren fantastisk och allt annat är också Hollywood-perfekt. Men utan den åldrade drottningens passion för den purunga och gudomligt snygga earlen av Essex skulle intresset ändå ha dalat... Och Ian MacDiarmid (Lord Sidious i Star Wars) är en ren njutning. Han lyckas med konststycket att göra sin lilla, lilla roll som kunglig rådgivare med klockren närvaro och humor.
 
Ombytta roller2007-06-23
Absolut roligaste film - år 1983. Men vad var det nu som var så kul egentligen...? Jo, att i oskuldens tid 1983 var Eddie Murphy det coolaste och roligaste någon sett. Det här var hans första film, inget han gjorde senare kom i närheten av den hysteriska timing han hade här. Men idag - en 2:a.
 
Leva livet2007-06-23
Många fina skådespelare och flera intressanta episoder som berör - och några som riktigt skimrar. Ändå lämnar den här filmen mig märkligt oberörd... Kanske lite för mycket diskbänksrealism.
 
Den vilda jakten på stenen2007-06-23
Stundtals ganska underhållande, men annars ganska intelligensbefriat... Okej söndagsfilm. Kanske.
 
The Mother2007-06-23
En ganska motbjudande och ytlig film som låtsas vara djup.
 
Serverat2007-06-23
En film med lågmäld men underbar humor som får mig att att önska att jag vore FÖDD i Italien, och hade just den här kvarterskrogen i mitt hus. Kanske inte berör på det där direkta och storslagna sättet. Mera som att få kliva in i en annan värld och sjunka in i en mycket speciell stämning...
 
ABBA – The Movie2007-06-22
Så pinsamt dålig att det är med nöd och näppe man orkar ta sig igenom eländet. Inte ens 1980 eller 1990 (när jag såg den) var den uthärdlig. Verkligen ett fenomen med ett världsberömt, storsäljande band som ingen någonsin lyckats göra en enda intressant intervju med. Tro mig, eftersom jag var hängiven ABBA-fan som barn på 70-talet har jag noga följt utvecklingen. Kan dock fungera som kuriosa och dokument över en tidsepok, lite intressant att se hur ostajlat och operfekt allting var. Och att man kunde uppträda i trikåer med plufsmage…
 
Wall Street2007-06-22
Michael Douglas är så fel-castad till rollen som den hänsynslöse super-machon Gordon Gecko att man storknar. "Joo, nu är jag jätte-hård och bestämd och skoningslös - så det så!"
 

Nästa sida »