Alla kommentarer avc

Och de kom aldrig tillbaka...2003-02-02
När kommer DVD versionen??? :>

Sagan om ringen - härskarringen2002-04-17
Boken kommer nog att leva vidare, men frågan är ju hur synen på filmen om 20 år kommer att vara.

Braveheart2002-04-17
Vad jag vet så är det enda historiskt korrekta i braveheart att det fanns en person som hetter Wallace, en frihetskämpe..

År 2001 – ett rymdäventyr2002-04-15
Låt oss ta en stund och tolka slutet va? eller ska vi diskutera varför ni ska envisas me o höja betyget för att Stanley Kubrick är geniförklarad? lägg ner!

Braveheart2002-04-15
syntet: du har säkert rätt, men skavanker har alla filmer, det är dock endast dom filmer som behandlar ämnen man själv är kunnig på som man märker dom, men gör det filmerna sämre? (behöver jag säga att det inte finns datorer som gör en fotografisk poträttbild av en stillbild från en övervakningskamera?)

Sagan om ringen - härskarringen2002-04-15
Jag håller med, Sagan om Ringen. Jag är tveksam till att Sagan om Ringen är lika uppskattad när den går på TV om 20 år. Conan varning säger jag bara..

Gladiator2002-04-15
teadrinker, visst är han driven av ett hämndbegär, där håller jag med dig. Angående att du dömer vad som är positivt och negativt, det har du all rätt i världen att göra. Problemet uppstår när du använder dessa åsikter, som universella faktum, i din argumentation. Eftersom hämnd troligtvis är en mänsklig drift (som du själv menat i tidigare inlägg), är det ju också ett ämne som tilltalar oss människor på ett starkt sätt, därför att vi känner igen oss, vem har aldrig känt någon form av hämndbegär? större eller mindre. Med tanke på tiden filmen utspelar sig i, så tycker jag inte att hans hämndbegär är särskillt ogrundat.

Måndag hela veckan2002-04-02
Ja, den här har man sett ett par gånger, har precis sett den igen. Kan bara konstatera att det där en kanonfilm. Den kommer med ett budskap som alla nog kan skriva under på: att mer generositet, hövlighet, och hjälpsamhet är något som behövs här i världen.

Gladiator2002-04-02
måste kommentera en gång till :> teadrinker, Glorifiering av hämnd och ge folk ett negativt budskap? genom det du säger så har du tagit dig rätten att döma vad som är positivt och negativt. Vad du egentligen menar är att filmer som innehåller politiska och moraliska budskap som tilltalar dig, är bättre typer av filmer, än filmer som gör det inte. Ok, det är ju ganska självklart, för Dig som person, men ta inte andras åsikter för givet, vilket jag tycker att du har gjort lite i din argumentation. Jag håller inte med om att filmen glorfierar hämnden, det kan vara på det viset, eller så kan det vara så som jag såg filmen. Helt enkelt den lilla människans kamp mot övermakten? och att den lilla människan KAN lyckas med den rätta viljan, och nu fick vi alldeles plötsligt ett helt annat synsätt på filmen eller? Förutsätt inte att andra personer är av samma åsikt och använd då heller inte dessa som vedertagna faktum i din argumentation.

Gladiator2002-04-02
teadrinker, dom tyska propagandafilmerna utgav sig för att vara dokumentäriska.

Sånger från andra våningen2002-04-01
Polifaxen, blev det för mycket vin eller? filosofiska rummet? vad vet jag, men om man bortser från filofiska resonemang, så visst existerar det dåtid, nutid och framtid. Dåtiden kan naturligtvis variera, det kan vara allt från vad man gjorde i morse, till vad som hände 1941. Så kan också nutiden variera men oftast menar man med begreppet nutid, den tid som existerar före och efter nuet (NU!), med olika tidsintervaller. Talar man i historiska sammahang kanske man menar att 2000-2004 är Nutid, där vi befinner oss i mitten. Talar man om årsbudget så blir kommande år alldeles plötsligt framtid, tills vi befinner oss i framtidens dåvarande Nutid. Sen tror jag nog att du också håller med om att år 2855 tillhör framtiden eller? :>

Braveheart2002-04-01
Detta är en 4.5:a egentligen, lite lägre än en femma p.g.a. slutet. Men vilken fantastisk film, gamla hederliga fältstrider med pilbåge och svärd, bättre än matrix..:>

Twister2002-04-01
hehe, nej filmen är ingen höjdare men den går att titta på

Sagan om ringen - härskarringen2002-04-01
Oj jag skrev ett jättelångt inlägg men det blev för ointressant, jag sammanfattar: Filmen é OK, har fantastiska specialeffekter. Storyn är barnslig, slutet är dåligt, men tanken är god..:>

The Shining2002-02-01
> "även om hitchcocks fåglar ser skrattretande ut IDAG, blir inte filmen sämre.", royandersson Jaså, det där resonemanget hänger jag inte med på. Jämförelsen är faktiskt inte adekvat, du kan ju inte ifrågasätta "ljudkvalitén" i Beatles musik, och ställa det i relation till dåliga specialeffekter. Däremot skulle du kunna jämföra arrangemangen i Beatles musik eller basgångarna med specialeffekterna i "Fåglarna". Jag menar att specialeffekter i en film är liktydigt med tongångar i musik medan ljudkvalité på en låt är likvärdigt med filmkvalité i en film? eller? (o då talar vi visuell kvalité)

Sagan om ringen - härskarringen2002-02-01
Håller med maskinisten, det var väldans vad det var en fantastisk film? tycker inte den är särskillt nyskapande iaf..

Conan - förgöraren2002-01-23
en av dom sämre filmerna i historien.

Conan – barbaren2002-01-23
ja det här är smörja

Närkontakt av tredje graden2002-01-23
Sevärd.

Jalla! Jalla!2002-01-23
Håller med staten, det är en "skön rulle"

Rymdimperiet slår tillbaka2002-01-23
Den bästa i serien.

Beck - Kartellen2002-01-23
nej?

Enemy at the Gates2002-01-23
Bra genomförd, en intressant sak med filmen är att den handlar om Ryssar, även fast den kommer från landet i väst.

Flykten från Alcatraz2002-01-23
Ja, den handlar helt enkelt bara om Franks planering av sin flykt, och sen genomförandet av den, men det är ändå bra gjort och underhållande.

The Last Castle2002-01-23
Den här filmen börjar intressant, men tappar i tempo någon gång i mitten. Och övergår då till välgjord "Conan"-action.

Mannen på taket2002-01-23
Nä, jag gillar helikopter kraschen, men jag tänker inte följa strömmen (ansedda kritikers åsikter). Jag tycker filmen har en jätteintressant handling, men skildringen är bedrövlig och påminner mig mer om en B-film än en av Svensk Filmhistoras arv.

La Bamba2002-01-23
Det här är bra! En livskildring som är magnifikt genomförd. Underhållande film helt enkelt.

Rocky V2002-01-23
Den här påminner mer om dom två första filmerna, men det är inte alls lika bra genomfört och storyn är utjatad.

Rocky IV2002-01-23
hehe, den här filmen anspelar på det eviga knabbet mellan USA och dåvarande Sovjetunionen. Naturligtvis spöar den lille amerikanen den steroidpumpade ryssen.

Rocky III2002-01-23
Känns som om betyget går ner för varje ny Rocky film. Ett roligt inslag i den här filmen är välgörenhetsmatchen mot "Thunderlips" a.k.a Hulk Hogan. Annars är det en ganska usel film, Clubber Lang (Mr.T) ter sig aningen övermänsklig, påminner snarare om något monster ur "Sagan om ringen"

Nästa sida »