Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka

Alla kommentarer avemelee


Contagion2021-01-02
Bra, stabil. Klart mer obehaglig att se i covid-tider. Första segmentet när alla tar i allt och sprider smittan utan att veta det är rejält olustig att se.
 
Se upp för Jönssonligan2021-01-02
Stundtals lika bra som gamla filmerna, exempelvis början. Bra användning av musik. Men den hade behov av att kortas ner. 30 minuter av det mindre viktiga och mindre roliga hade gjort den bättre. Dorsin var klart bäst men jag gillade även Ring så spelar vi-mannen spelad av Johan Wahlström.
 
Absolutely Fabulous: The Movie2019-11-04
Man bara älskar karaktärerna. Har man inte sett serien eller om man inte gillar serien är detta inte en film som passar. Men för fans är det härligt att se vad karaktärerna har gjort (eller inte gjort) sen senast. Sen driver filmen fint med modebranschen.
 
Bastille Day2019-10-20
Gör sitt jobb i sin genre. Alltså givetvis förutsägbar efter de 20 första minutrarna men ändå underhållande för en lat avslappnad filmkväll när man inte har lust att aktivera hjärnan så mycket. Idris Elba och Richard Madden var en fin kombination.
 
If I Stay2019-07-06
Smörig, förutsägbar som bara den och lite väl stereotypisk tonårsfilm.
 
Scrooge2019-01-06
Denna film har plockat bort för mycket från originalet och kör på osynliga spöken som vi inte ens får se. Inte ok!
 
The Danish Girl2018-10-21
Hade nog kunnat bli bättre om de hade haft en transsexuell skådis som Einar/Lili. Jag kände inte så mycket för den karaktären, men däremot väldigt mycket för Gerda.
 
En duva satt på en gren och funderade på tillvaron2016-12-10
Sådär underbart knäpp med svart humor om mänskligheten. Smått genial i det enkla. Nu måste jag ju se 1an och 2an i trilogin!
 
Turist2016-10-30
Hade inte så höga förväntningar, men blev riktigt positiv överraskad. Småroliga inslag blandat med äkta känslor utan att vara för dramatiskt. Den känns ärlig. Snygga miljöer, bra skådespel.
 
Dumpa honom!2016-09-18
Jennifer Connelly är toppen. Hennes story räddar filmen från att bli trist.
 
Fargo2016-05-11
Underhållande med starka skådespelare och intressanta rollfigurer i en bra story. Tåls att se flera gånger.
 
Jag är nyfiken - gul2016-01-11
Teatereleven och skådespelaren Lena medverkar i film, av avundsjuke regissören Vilgot, där hennes karaktär "Lena" är starkt politiskt engagerad och har en stark vänsterideologi. "Lena" träffar "Börje" och hennes ideologi hamnar i gungning. Lite svårt att avgöra vad som sker i "verkligheten" med skådisen Lena och vad som är del av Vilgots film. Men det är charmen med filmen. Den blandar gengrer och det går att tolka olika. Fascinerande och experimenterande. Dock lite för lång, 30 minuter kunde lätt ha klippts bort.
 
Stolthet och fördom2016-01-10
Proffsig, snygg och stundtals stark feel-good-känsla. Jag ville ha mer.
 
World Trade Center2016-01-10
Kanske hade jag för höga förhoppningar, men jag höll verkligen på att somna av tristess.
 
Upp2015-10-03
Charmig och fin, men väldigt förutsägbar. Dock sevärd, så den får 3 i betyg. Disney vet hur man gör folk känsliga. In med några djur och skapa en konflikt. Sen en hjärtvärmande återförening där antingen djuret eller människan räddar den andre. Men som den djurälskande människa jag är så faller jag oftast för detta billiga knep varenda gång.
 
Studie i brott2015-08-09
Svenska titeln avslöjar slutet på ett sätt som inte originaltiteln gör. Mycket dumt. Kärlekshistorien känns inte äkta någonstans alls. Med högsta betyg från så många källor så hade jag förväntat mig något mycket bättre.
 
Simpsons - Filmen2015-05-24
Måste säga att jag inte riktigt vet hur de kunde göra den bättre. Jag kan se den flera gånger utan att bli less. Då måste jag ju sätta en 5a.
 
Grease2015-04-20
Jag tror att det som stör mig mest med denna film är att det handlar om ett gäng nördar som av någon mystisk orsak blir behandlade som om de vore skolans coola elever. De är ungefär lika coola som Gleeklubben och Big Bang Theory killarna. Men till skillnad från BBT, där de vet om att de är nördar och älskar att vara nördar, så vet inte dessa karaktärer om det. Och där förlorar jag intresset för filmen totalt.
 
Alice i Underlandet2015-04-20
Sjukt irriterande film. Ingenting var av underhållningsvärde. Minst av allt Johnny Depp som hattmakaren. Första gången jag ville gå ut från biografen.
 
Återträffen2015-01-04
Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om vissa partier. Första 30 är riktigt bra. Vi förstår att det är skådisar i rollerna som de förra klasskompisarna. Men sen då? Är det de riktiga personerna som mobbade henne som syns? Har de isf godkänt att bli utlämnade inför Sverige som hemska mobbare? Scenerna känns lite för filmiska, såsom spontanmötet med Louise på hennes arbete. Det känns som det är skådespel. Jag förstår inte grejen riktigt. Jag förstår inte heller riktigt syftet. Officiellt är det att titta på maktstrukturer mellan människor, men det känns som ältande av en jobbig tid där Anna vill att folk ska förstå hur dåligt de fick henne att må. Nyskapande film dock vilket gör den intressant. Ämnet är ständigt relevant. Filmen kan ha en viktig funktion som spelfilm för anti-mobbing i skolorna. Dock förstår jag som sagt inte filmandet med de verkliga personerna. Det är lite för bra filmat för att kännas som annat än skådespel. Det är bra ljus och många kameravinklar m.m. Och om det då är iscensatt, varför vill någon gå ut med sitt namn och ansikte i en sådan situation där man framstår som en riktigt horribel människa?
 
Livet är underbart2015-01-02
Förstår varför detta är en klassiker. Bra tema, fin och välgjord. Bra skådisar och man känner för huvudpersonen.
 
Snyltgästen2015-01-02
Steve Martin är bra. Filmen är mysig. Jag blev på bra humör. Därför förtjänar den högre betyg än vad jag annars kanske hade givit den.
 
Crazy, Stupid, Love.2015-01-02
Den är charmig och mysig. Det räcker långt denna gång, faktiskt.
 
Tid för hämnd2015-01-02
Kanonstart --- och sen blev det bara långtråkigt. Så mellanbetyg ändå.
 
Måndag hela veckan2015-01-02
Kul koncept, charmig och Bill Murray är riktigt bra. Dock ingen film jag kommer se på igen, för så himla bra var den inte. Blir lätt lite tjatig när saker händer igen och igen och igen.
 
Föräldrafällan2015-01-02
Usch, jag vill inte tycka om detta. Men det finns något charmigt över den. Kanske är det för att jag skulle vilja ha en tvillingsyster? Hur som helst är Lindsay Lohan rätt för tvillingrollerna. Visste inte att hon var en bra barnskådis innan hon spårade ur.
 
Terror på Elm Street 72015-01-02
Käbbel, trams och fåneri. Jag blir inte ens lite rädd av "skräckfilmer" som denna. Kan förresten inte ens komma på en enda skräckfilm som jag blir rädd av. De är så förutsägbara och löjliga. Hajen, Psycho, Shining, Saw och alla de där är rena rama skräckfilmer för barn. Kan inte någon göra en riktig skräckfilm så vuxna blir rädda?
 
Air Force One2015-01-02
Som action rätt bra. Men som film i helhet bara ok. Ingen film jag kommer se om igen. Dessutom blir det lite för mycket när presidenten inte bara är världens bäste make och pappa, en omtyckt och principfast president utan också en krigshjälte med stort mod och actionskills. Kom igen!
 
Niceville2014-08-25
Välgjord, men åh så tråkig. Kan bara ge en 2a fastän det tar emot. Känns som en film som man måste tycka om. Känns som man sett 10 filmer tidigare om exakt samma sak. Dessa karaktärer har man sett många versioner av. Det fanns inte mycket originellt i detta.
 
Die Hard 22014-08-07
Bättre än 1an. För genren actionrulle blir det inte mycket bättre än såhär, så då blir det en 5a. Snyggt med snö och extra spännande med flygplatsmiljö.
 

Nästa sida »