Alla kommentarer avfhein

Hobbit: En oväntad resa2013-04-25
Det är som att dom plockat bort allt som gjorde boken bra, och ersatt det med actionscener och specialeffekter. Men det verkar som att intetsägande fantasy med lite coola strider och snygga miljöer faller rätt många i smaken, så det är väl inget fel med det.

[Rec] 22012-10-19
Första filmen var rätt bra men orkade inte ens se klart den här. För mkt påträngande "kameraeffekter" och fejkade störningar. Tyckte inte heller det var särskillt lyckat att kombinera exorcism och demoner med den i övrigt realistiska stilen.

Lånaren Arrietty2012-08-24
Det här är nog den enda av Hayao Miyazaki's filmer som jag inte tyckte om. Fint tecknad men har inte så mkt mer att komma med.

Planet Terror2012-08-24
Har ett par riktigt bra scener men filmen som helhet var inte så värst underhållande. Se Machete ist!

Day of the Dead2012-08-24
I grund och botten en hygglig film, men det är så mycket 80-tal att den blir lidande av det.

The Dark Knight Rises2012-08-22
Filmen hade verkligen inget intressant i sig över huvud taget. Den handlar väldigt lite om Batman och när han är Bruce Wayne så är han bara emo och tråkig. Skurken är ointressant, hans "ondskefulla plan" saknar helt logik, hans motiv det mest fantasilösa man kan tänka sig och kombinerat med en gnällig brittisk röst så blir det närmast skrattretande. När den obligatoriska striden mellan skurk och hjälte kommer så står de bara rätt upp och turas om att slå varandra i ansiktet i någon minut. Framemot slutet kommer något som ska föreställa en oväntad vändning, fast den har ingen som helst påverkan på handlingen eller ens uppfattning av saker som hänt tidigare i filmen. Den enda karaktären som hade kunnat erbjuda något intressant var John Blake men det kändes som att de bara byggde upp för något skulle hända och sedan bara tonade ner honom till en bifigur.

The King of Kong2011-06-26
Lite för seg i filmningen, men annars var den rätt bra

Pineapple Express2011-06-26
Tillräckligt rolig för att orka kolla igenom filmen, men det var på gränsen.

Indiana Jones och kristalldödskallens rike2011-06-26
Den här filmen får inte en 1a för att jag älskade de gamla Indiana Jones (vilket jag inte gjorde) och den nya misslyckas med att leva upp till mina förväntningar (som jag inte hade). Den får en 1a för att det är en av de sämsta filmer jag någonsin sett.

Zombieland2010-11-15
Känns lite som en blandning av komedi, skräck och action fast med bara en liten gnutta av varje element så resultatet blev mest segt och trist. Typ lite tonårsdrama över det hela.

Exit Through the Gift Shop2010-11-15
trollface.jpg

Last of the Living2010-10-31
Lite smårolig ibland men inte så mkt mer.. På DVD-omslaget liknas den med Shaun of the Dead men den är riktigt långt ifrån den kvaliteten.

[Rec]2010-01-11
Blev lite besviken.. Tyckte inte den lyckades bygga upp någon direkt känsla eller stämning.

Billy Elliot2010-01-07
"bra" film men sjukt förutsägbar

Watchmen2009-08-11
Tyckte det kändes lite som att de försökte göra en film utan stereotypt ont och gott (de som sett filmen borde väl kunna hålla med om att även de så kallade hjältarna har sina mörka sidor) men dessa stereotyper ligger så djupt rotade i amerikansk filmtradition att det på ngt konstigt sätt bara blir rörigt. {minor spoilers} Till exempel så visar de lite flashbacks från Rorschach's hårda barndom för att man ska förstå honom och få mer sympati för honom, men alla hans offer är genuint onda och måste straffas? Känner ngt liknande för The Comedian som, utan att avslöja allt för mkt, gör så mkt dåliga saker att han lika gärna kunnat vara på skurkarnas sida. Men det är aldrig någon som direkt ifrågasätter eller kritiserar honom. På sin höjd att han får lite smisk på fingrarna och sen är han med i det glada kompisgänget igen. Kan tänka mig att det säkert är bättre i serien, men filmen känns lite mer som dagens verklighet. Några pekas ut som onda och sen kan man gå hur långt som helst för att utplåna dem. Och de är inte onda för att de gör onda saker, då de "goda" också dödar och torterar folk godtyckligt.

Cloverfield2009-06-20
-Trots att det är lite ovanligt med handhållen kamera och ger filmen karaktär så blir det rätt jobbigt att titta på, iaf för oss gamlingar :) +Överraskande slut för att vara en Hollywood-film.

28 veckor senare2008-10-24
Vuxenfilmer som handlar om barn = fail.. Kändes som den saknade lite handling så när slutet kom så satt jag bara där och tänkte "jaha, skulle det inte hända något?". Men trots allt tyckte jag den ändå var rätt underhållande, speciellt nu när jag sitter och väntar på zombiespelet Left 4 Dead, så en trea förtjänar den nog.

År 2001 – ett rymdäventyr2008-10-18
Hade varit avsevärt mkt bättre om den var hälften så lång. Bara jag som stör mig på att aporna i början överagerar? :P

Mystic River2008-09-21
Rätt snygg som film och rätt bra skådespelare. Nu har jag inte läst boken så jag kan förstås inte uttala mig om hur pass mkt handlingen följer den. Men det känns som att slutet av filmen går väldigt mkt åt till rättfärdiga Jimmys (Sean Penn) handlingar så att han kan behålla sin, enligt traditionella Amerikanska mått, hjältestatus. Om de sista fem minuterna klippts bort så hade det ist. blivit en rätt bra skildring av en hemsk berättelse.

Hot Fuzz2008-09-21
Inte lika bra som SotD, och en anings för lång som många skriver, men det är ju ändå en grym film!

Ice Age 22008-09-21
Såg ut som en trea ända till de där randiga pungråttorna eller vad de skulle föreställa kom in i bilden.

Guldkompassen2008-06-23
För mycket tanklöst dödande för att passa som barnfilm och alldeles för kass för att gå som vuxenfilm.

Aliens vs. Predator: Requiem2008-05-04
Jag gav den första AVP en 1:a och nu önskar jag att den här filmen kunde få ännu lägre.

Lords of Dogtown2008-03-13
uush så lamt

United 932008-02-09
"den sanna historien" låter suspekt. Fanns det övervakningskameror ombord som råkade överleva krashen?

Futurama: Bender's Big Score!2008-02-09
Någon mer som misstänker att manusförfattarna fått mycket spam medan de skrev ihop det här? Ett par roliga skämt, ingen handling och absolut inte tillräckligt för att fylla ut 88 minuter. Hade fungerat som ett och ett halvt vanligt avsnitt. Bättre än Simpsons-filmen, men det säger väl inte så mkt.

Surplus2008-02-09
Känns mer som en politisk konstfilm än som en dokumentär. Det jag gillar är att jag tycker den känns som filmmakarna bara vill presentera sina åsikter, och motivera dem, än att försöka tvinga på tittaren en massa "fakta".

A Scanner Darkly2007-01-24
Den här hade ju kunnat vara hur bra som helst om den hade handlat lite mer om konspirationen ist. för knarkarnas vardagsliv. Tecknad trainspotting ungefär.

Remember the Titans2005-06-08
bra budskap, halvdan film

Matrix Reloaded2005-05-14
Konstigt nog tyckte jag den här var betydligt bättre nu när jag såg den igen, till skillnad från trean som om möjligt blev ännu sämre vid omtittning. Kan hända att jag hade lite för höga förväntningar direkt efter den första

Nästa sida »