Alla kommentarer avfinal_cut
Dödsmaskinen | 2019-01-17 |
Walker Texas Ranger möter Michael Myers möter Terminator | |
Operation Ragnarök | 2018-12-10 |
Tekniskt sett helt acceptabel actionfilm, sen att det brister i manusarbetet och de mer dramatiska scenerna hör ju till. Lustigt hur folk beklagar sig över specialeffekterna, samma folk som sedan går och ser nästa bästa Hollywoodfyverkeri och berömmer specialeffekterna som i de allra flesta fall ser ännu plastigare ut än här. | |
Halloween | 2018-10-30 |
Kan närmast beskrivas som att Rob Zombie nyinspelat H20 för det är i grunden exakt samma film.. Utger sig för att vilja vara den första riktiga uppföljaren till originalet men går igenom i princip alla klyschor som gjorts i uppföljarna sedan 1978. | |
Elle | 2017-01-12 |
Kunde döpts om till Pianisten 2 | |
Blå är den varmaste färgen | 2014-03-07 |
Lesbian Sex-Position Manual 101 | |
Ingen undkommer | 2013-06-26 |
Slutet är som taget ur "Storstadshamn". Och på ett ögonblick raserar allt man byggt upp likt ett korthus.
| |
Min farbror Antoine | 2013-03-13 |
Bergman har nog lånat en hel del till sin Fanny och Alexander från denna film, fast kanadensare gör det bättre! Här finns pojken och flickan, den disillusionerade vuxenvärlden, klasskillnader och så döden... allt bubblande under ytan på ett idylliskt vinterlandskap, skildrat på ett okomplicerat sätt...nästan som en barnfilm. Tar lång tid på sig att komma igång, men som helhet är den i en klass för sig. | |
Frankenweenie | 2012-12-30 |
Fan vad alla är negativa! Alltför höga förväntingar? Se filmen för vad den är, inte för vem som gjort den! Tyckte den var charmig och animationerna mysigare än nåt Pixar eller Disney åstadkommit på länge! | |
Ficktjuven | 2012-10-08 |
Uselt spel med noll känsla för timing, förstörde filmupplevelsen totalt! | |
V för Vendetta | 2012-05-07 |
Jag har ännu inte kommit över hur kass denna film egentligen är... och att så många gillar den! Den övertygar inte på något plan... själva kärlekshisotorien är så felplacerad och framkrystad att den känns nästan pervers. Om jag ska slänga in några avslutande nyckelord så är den dramaturgiskt efterbliven, för att inte tala om tråkig, förutsägbar, stillastående och i det stora hela intetsägande... zzzzzz | |
Domslutet | 2012-04-23 |
Håller inte alls måttet. Tillrättalagd och förutsägbar, korkad även. Ska man göra ett rättegångsdrama så får man se till att man åtminstånde är någonlunda påläst! | |
Ögat | 2012-04-11 |
Börjar lovande med lite Polanski-vibbar över det hela, men efter alla slutkläm tappar den både fokus och poäng. Vad som kunde ha varit ett väldigt originellt drama utvecklas istället till en standardthriller, och en ganska dålig sådan. | |
Apflickorna | 2012-01-24 |
Kan nån förklara storheten med den här filmen? Varför alla dessa utmärkelser och priser när den ser ut som vilken annan minimalistisk svensk film som helst? Hur i helvete tog den sig ända till New York när det finns en uppsjö av svenska filmer med samma koncept såsom "Apan", "Man tänker sitt", "Du sköna" som blivit förbisedda (inte att jag gillar någon av de egentligen). Och så förväntar man sig nån sorts allegori, beskrivningen av en "modern vilda västern med tjejer" låter ju trots allt lovande, men inga löften av detta slag infriades. Istället blev det ännu en episod-film om att vara tonåring, om mobbning och utanförskap, om hur hjärndöda killar är jämfört med tjejer, etc. | |
The Whistleblower | 2011-12-01 |
Haha, dum amerikan kommer till ett "u-land" och ställer allt tillrätta. Filmens höjdpunkt: -What's Florida Bar?
Öhh troligen en bar, va! Inte fan är det en stad i Bosnien iaf.
Riktigt riktigt korkad film! | |
Hanna | 2011-09-08 |
Hanna utmanövrerar en tungt beväpnad insatsstyrka, lyckas fly från en tungt bemannad militärbas och vi ska sedan alltså köpa att hon på nåt sätt är i fara när hon för resten av filmen jagas av Perez Hilton och några skinheads? Vad fan är detta....? | |
Hämnden | 2011-07-04 |
En film för lata människor. | |
Fåglarna | 2011-06-10 |
Att etablera karaktärer så att vi kan känna med dem i stunder av trångmål är en sak, men här går det till överdrift! Hela filmen handlar i princip om Mr Chin och Miss Perfect och deras tråkiga intriger. Klipper man bort den sista hlavtimmen så har man en riktigt praktfull men ointressant Hitchcock-såpa! | |
Mörka natt, blodiga nyårsnatt | 2010-12-01 |
Oblodig men effektiv och välgjord! | |
Sebbe | 2010-11-21 |
Kan man inte göra något lite "outside the box" i Sverige? Varför måste allt vara så pissljummet och lagom? | |
Five Dolls for an August Moon | 2010-11-19 |
Vad är det för del på er alla? Filmen hade substans för ca tio minuter, resten är meningslös utfyllnad. Och hur kom de fram till att den musiken lät bra, gör ju ont att lyssna på! Ingenting funkar i denna film, enda behållningen är Bavas användning av färger...men till vilken nytta frågar man sig. | |
Phenomena | 2010-10-29 |
Jag hatar hårdrock men det passar såå bra i en skräckfilm som denna! Definitivt dess största behållning. Med andra ord, inga döda stunder med "stämningsbyggande musik".. ett annars uttjatat grepp inom genren.
| |
Erövringen av apornas planet | 2010-10-25 |
Manuförfattarna måste ha varit i lataste laget! Alltför många luckor i logiken - hela filmen är en enda stor motsägelse. | |
Barnhemmet | 2010-10-22 |
Inte en uns originalitet, har man sett en skräckfilm det senaste decenniet så har man sett de alla! | |
Trasdockan | 2010-10-01 |
Filmen är lite som ett barn med koncentrationssvårigheter: all over the place! | |
Mary Reilly | 2010-09-04 |
Bara såå misslyckat! | |
Mysterious Skin | 2009-10-15 |
Vet inte hur regissören hade tänkt sig det hela, filmen börjar ju på helt fel ände... Kunde lika gärna ha stängt av efter inledningen, där avslöjas ju allt. Resten ska föreställa nån sorts karaktärsstudie av utbölingar, men det hela är redan så passé. | |
Död och begraven | 2009-06-20 |
Det är synd hur man kan sabba en hel film på de sista tio minuterna. | |
Kill, Baby... Kill! | 2009-06-17 |
Inte mycket att hänga upp i julgranen ifråga om stroy och skådespelare, men Bava lyckas med miljöerna och färgerna som alltid. | |
Jätten | 2009-05-28 |
Hade gjort sig bättre som en långkörare på tv, då hade i alla fal karaktärerna utvecklats trovärdigt. Såsom det är nu är jag inte säker på vad denna film handlar om, den täcker så mycket utan att egentligen täcka någonting. | |
Body Double | 2009-05-05 |
Jag är tyvärr svag för DePalmas bildspråk och absurda utsvävningar. |
Nästa sida »