Alien | 2008-04-22 |
Härliga miljöer och ljudeffekter som bidrar till spänningen. Väldigt snyggt metalliskt monster. Förmodligen den bästa science fictionrullen någonsin.
Den nakna lunchen | 2008-04-21 |
En av Cronenbergs bästa, härligt skruvad och man vet aldrig säkert vad som är hallucination eller verklighet. Det grönskimrande fotot är fantastiskt. Emellanåt lite för skruvad men ändå en fyra. |
Exorcisten | 2008-04-21 |
Blev lite besviken när jag såg den här då den inte alls är så läskig som det påstås. Den här historien kunde gjorts bättre men den innehåller en del obehagliga scener t.ex när Megan går kräftgång ner för trappan.Så betyget blir ändå en trea.
Barry Lyndon | 2008-04-21 |
Visuellt en väldigt vacker film och en storslagen berättelse. Man glömmer nästan bort att den är tre timmar lång.
The Thing | 2008-04-21 |
En av de bästa i genren och Carpenters bästa. Effekterna skulle kunna vara gjorda i dag och filmen ger verkligen en klaustrofobisk känsla stora pluss även till morricones musik och de fina miljöerna.
Butch Cassidy och Sundance Kid | 2008-02-22 |
Verkligen ingen typisk västernfilm.
Robert Redford och Paul Newman är ett härligt radarpar och vänskapen mellan Butch Cassidy och Sundance Kid är fin. Stort plus för miljöerna och fotot. Väldigt trevlig film. |
Die Another Day | 2008-02-22 |
Asdålig. Överlägset sämst i Bondserien. Löjlig överdriven ide och oerhört fult och taffligt genomförd då hjälper det inte heller att skådespeleriet är värdelöst.
The Shining | 2008-02-22 |
Jag har aldrig suttit så på helspänn i två timmar som när jag såg den här filmen. Nicholson gör sin livs roll och Kubrick lyckas verkligen skapa en kuslig stämning som håller i sig hela filmen. |
Ghost Dog – Samurajens väg | 2008-02-22 |
Stilfull och stundtals rolig. Musiken och forest whitaker är också bra. Även fina biroller. jarmusch´s bästa. |