Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka

Alla kommentarer avjoe_pearson


Jenter2010-10-19
Kan bara instämma i tidigare kommentarer. Och trots all den tabu som ligger kring det så vet jag att alla killar som ser den här, oavsett ålder, även inrömmer att det finns några jailbaites här som är värd tiden. Väldigt bra skildring av livet som 15-åring.
 
Populärmusik från Vittula2010-10-19
Bara för att folk som växer upp i ingenstans har ett helvete ska inte vi som sluppit det behöva uppleva samma elände framför bioduken. Den får en tvåa för ett fåtal småroliga skämt, en upplyftande karaktär i Björn Kjellman och att jag antar att detta är en god beskrivning av denna moderna pest som kallas glesbygd. Den får inte mer än en tvåa för även om det är en god illustration, så måste den klara att göra det med andra känslor än skräck, skräck för at behöva bo där. Vill man ha en film om ett elände på jorden som man inte behöver gå ut livrädd från så rekomenderar jag Masjävlar. Vad gäller den torra finska humorn så måste jag säga att där den blir klockren och underhållande i mannen utan minne så blir den här bara pinsam. Har hört att boken ska vara bättre, men det är väl bara för att man då slipper se alla retards.
 
Fatso2010-10-19
Satt verkligen genom hela filmen och tänkte att den skulle vara värre. Han är ju ett riktigt retard men faktiskt emellanåt ett litet komiskt sådant. Stora inslag av porrreferenser är ju också ganska roligt, och namnet Kapten Kuk är fantastiskt roligt. Svenska Josefin tillsammans med dotter Skavlan är ju ganska söta. Räcker till en trea för mig, kanske baserat på väldigt låga förväntningar.
 
The Butterfly Effect2010-10-12
En film som lyckas kombinera en egen idé, ett relativt lyckat och genomtänkt tidsresekoncept samt två personliga favoriter som för en gångs skulle får utlopp för sin talang, till skillnad från den skit de vanligtvis florerar i. Upplägget, de konstanta förändringarna och inverkningarna på framtiden och hoppet mellan presens och dåtid skapar en väldigt spännande film som man blir väldigt involverad i. En personlig favorit i Ashton Kutcher, som jag gillar oavsett vilket skit han är med i, tar för en gångs skull sig själv och sin talang på allvar, och då blir det plötsligt mycket väldigt bra. Önskar han kunde göra det lite oftare. Till sist kan jag väl inte säga annat än att jag önskar att det fanns en lag som tvingade alla filmer att ha med Amy Smart. Oooh!
 
Den bäste2010-10-11
För det första måste jag säga att jag inte förstår, men de frågorna kan jag nog inte ställa här. För det andra förstår jag inte varför dem behöver 2h 15min att berätta det. Fick den också beskriven som en av de bästa idrottsfilmerna som gjorts vilket jag verkligen inte kan förstå. Redford är ju helt okej i huvudrollen, även om det är lite svårt att köpa honom som tonåring i början, och Kim Basinger är ju utan tvekan ganska het som lätt retarderad shawn. Glenn Close är dock långt ifrån detsamma. Överlag så är det en ganska cpig, schizofren och alltför mytisk film med konstiga och oförståeliga karaktärer.
 
Robin Hood2010-10-11
Russell Crowe fighting round the north western parts of europe in the 12th century! Valde bioversion på 141 minuter framför extended på 157 i hopp om att jag skulle ta mig igenom hela men gav upp efter 110. Den är väl kanske inte så farligt dålig, men den är ju väldigt långt ifrån bra. Framförallt med tanke på att den är helt oinspirerad, och att man inte känner något emotionellt samband med någon av karaktärerna. Möjligen Cate Blanchett som man ändå i 110 minuter sitter och funderar på om man skulle ligga med eller inte. Svaret blir nog ja. Är det inte bättre att ge pengarna till någon regissör som vill något, istället för trött &tröttare i form av Russell Crowe och Ridley Scott.
 
Yes Man2010-10-06
Det här är en film och komik som verkligen påverkas av när du ser den. Hade du sett den i slutet av 90-talet hade den säkert kännts både fräsch, relevant och rolig. Tyvärr är den gjord 2008 och då känns det hela bara väldigt ointressant. Visst, jag har inget problem med Jim Carrey, jag gillar Zooey Deschanel och Bradley Cooper må ju vara en idiot men man hinner inte störa sig allt för mycket på han i den här. Det stora problemet är inte att den bygger på en ganska lös eller dålig idé (principiellt att han gått från att vara en väldigt rolig kille till att bli världens största emo för att det tog slut med tjejen), det gör alla filmer i den här genren, utan att man sitter och stör sig på denna idé för att filmen i övrigt inte är så rolig. När en film inte är rolig så tänker man att det är ett drama, och som drama suger den.
 
Layer Cake2010-10-06
Man kan säga vad man vill om principer. Personligen tror jag att man måste ha dem. Principer och regler är vad som håller oss bort från kaos, som gör oss till mer än djur. En av mina principer är att om Sienna Miller är med i mer än tre minuter så är filmen minst en trea. Är hon dessutom som i denna lite lätt halvnaken och i sexiga underkläder så säger det sig själv av fyran är närmast självskriven. Det blir inte sämre av att det är Daniel Craig som ligger där med henne, någon som får en att inte störa sig så allt för mycket över det faktum att det inte är en själv som ligger där. Filmen i övrigt hade kunnat erbjuda mer men jag tror de flesta finner det en ganska bra historia, bra dialog och rätt skådisar på rätt plats. Det enda man kan störa sig på är väl slutet.
 
Charlie Wilson's War2010-09-29
Aaron Sorkin är en skicklig manusförfattare, Tom Hanks och Seymour Hoffman duktiga skådisar och Amy Adams är på nåt litet fula ankungen vis väldigt sexig. Dock hade filmen kunnat haft en lite mer nyanserad bild av kriget och lite mindre Julia Roberts.
 
WALL-E2010-09-29
Hat, förakt, avsky, avsmak, vämjelse, antipati, ja, kärt barn har verkligen många namn. Den här filmen lyckas väl på något sätt vara en perfekt beskrivning på hur en animerad matinefilm absolut inte ska vara. Vissa strävar efter att göra det bästa, den här styrävar efter att göra det sämsta. En vänsterhippie sensmoral med två direkt vedervärdiga karaktärer i huvudrollen. Den ska ha ett litet plus för idiocracy inflikningen och ett påpekande om mänsklighetens negativa evolution, tyvärr överskuggas ju allt detta av vänster och hippie dogman att vi ska gå tillbaka och leva som på stenåldern. Det enda positiva med stenåldern är väl att där slapp man sånt här skit. Bara för att en massa fetton på jorden utan utbildning går runt óch bara tar upp en massa plats betyder inte att resten av oss inte förtjänar att ha ett liv. Det betyder bara att resten av oss förtjänar ett liv utan dem här. Så jag drömmer om när dessa farkoster kommer och tar dem bort från oss. Jag är fylld av hat och har ännu inte berört huvudkaraktärerna Wall-E och Eve. Det finns inte plats och tid nog här för att skriva vad jag tycker om dem så jag lämnar det tomt. Väldigt tomt. Avslutningsvis måste jag bara säga att jag inte förstår hur folk kan sitta och känna sån empati med dessa udda enerverande varelser, för det ena är dem retarderade och för det andra är dem robotar. Vad är detta att vara empatiskt över?
 
Rocket Science2010-09-28
Börjar intressant och i bra tempo, men faller helt igennom eftervart och blir väl i slutändan bara en helt meningslös berättelse som, som tur är, bara tagit en och en halv timme av ens liv, även om det känns som mer. Tvåan klarar den på att jag ett tag trodde den skulle gå upp till en fyra, och att den starkt stöttar tesen att killar har drivkraft för att få ligga med tjejer. Dock ett antal stora luckor. Varför skulle fröken Kendrick få några känslor för han, han är ju mest bara ett retard som varken kan prata eller hångla. Att hela vändningen i filmen är när han träffar han som hon debatterade med förrut, han är ju förvisso en underhållande misantrop man kan känna igen sig i, men det känns som han ser lite för framgångsrik ut för att hoppa av skolan och jobba på en drycleaner. Det är ju också i den scenen man inser att han inte kommer bli bättre, att han konstant är ett retard som inte kan prata och att det inte finns några goda lösningar på det. Jag köper att den här filmen någonstans vill illustrera att livet inte är så lätt och att det suger att ha ett handikap, men jag säger som Jerry Seinfeld; "If I want a long boring story with no point to it, I have my life."
 
Supersugen2010-09-28
Vem fan är r-tarden som döpt den till Supersugen på svenska? Får det att låta som något man skulle finna på porrfilmsavdelningen för pedofiler. Hur som helst, en film som var roligare än jag förväntat mig, trots ett fetto i huvudrollen. Förvånansvärt många roliga diskussioner. Han McLovin lyckas ju å andra sidan vara en av de mer enerverande idioter man sett på länge, vilket är lite av en bedrift. Om han vore en sång skulle han vara Teenage dirtbag. Som sagt, förutom att man stör sig på lite väl många retards så är ändå dialogen oftast rolig och en del scener riktigt roliga. Ett extra plus till Emma Stone i rollen som den enda riktigt heta tjejen (även om det är helt orealtistiskt att hon skulle vilja vara med fettot). Dock fattar jag inte riktigt hur hon lyckas vara så snygg, hon har ju inte så många fantastiska drag. Hon lyckas ha den fantastiska kombinationen av att vara tillräckligt ful för att fastna i porrfilmsbranschen, men tillräckligt snygg för att göra ett riktigt bra jobb när hon väl är där. Nu är det bara att hoppas att hon har ett otal antal faderskapskomplex och att hennes vanliga skådespelarkarriär går åt helvete :).
 
Harvard Man2010-09-23
Väldigt klicheartad film men i alla fall inte så man blir fylld av vrede. Trean räddas av en Michelle Gellar i sin prime och en ofantligt erotisk sexscen i skogen.
 
Up in the Air2010-09-23
Film som åtminstone i början är väldigt svår att slita sig ifrån. Tappar tempo efter en timme och från att i början hela tiden vara en stark trea på väg uppåt landar den till slut på en ganska stabil sådan. Än om den tappar mot slutet så räddas den iaf av att hålla sig borta från ett riktigt klicheartat Hollywoodslut. Hade den gjort det hade betyget blivit betydligt lägre. Intressanta och välarbetade karaktärer, iaf Clooney och Hendrick, även om Clooneys karaktär är intressant coh välspelad så sitter man ju lite med känslan att den personen inte riktigt existerar. Kendrick är ju precis som karlmats påpekar en typiskt ärkesvinsuppsalaekonom. En sådan där som går genom livet utan att någonsin reflektera över det, likt en robot. Så även om man hatar henne så älskar man att beakta karaktären. Bateman är en annan personlig favorit och plus för Kendricks beskrivning av Per Haldén 51 minuter in i filmen.
 
Den engelske patienten2010-09-22
Trodde den skulle vara skit men den var ganska bra. Dock lite seg så det gäller att man är på rätt humör för den, annars hade den nog kunnat hamnat på en etta/två.
 
National Treasure2010-09-22
Som en matinefilm ska vara. Svag fyra baserat på väldigt låga förväntningar.
 
Sherlock Holmes2010-09-22
Kan egentligen inte rättfärdiga varför jag ger den en trea. Egentligen gillar jag Guy Ritchie men återigen faller han i fällan att försöka göra det hela lite för häftigt och tappar fokus på att göra filmen spännande. Rachel Mcadams visar första tecken på förfall, ett annat negativt tecken. Det enda som ger något är väl egentligen hans analys av människor och några lite småroliga dialoger. Väldigt svag trea som kanske blir en tvåa vid en omtitt. I övrigt känns det som man kan använda gamla miljöer på olika sätt, både här och i The Prestige irriterar jag mig på dem, medan i en pissfilm som Time Machine tycker jag miljöerna är ganska snygga.
 
King Kong2010-09-22
Ofantligt seg film, man vill ju mest bara skjuta sig själv mot slutet av den. Och en remake måste ha väl ha något lite mer intressant att berätta, det är väl därfrö man gör den, inte bara för att den ska vara snygg. Om du gör en modern cover på en klassisk låt måste du väl uppnå mer än att själva ljudet blivit bättre, du måste väl sätta en touch på den som rättfärdigar remaken. Tvåan räddas av att jag hade en ganska snygg tjej att hångla med under filmen.
 
District 92010-09-22
Kontentan är väl en ganska klar trea och en klart sevärd film. Lite seg och svår att ta sig an i början, trots att det är intressant, men den växer och jag tycker dem lyckas utveckla den till något som faktiskt blir väldigt intressant, såväl sci-fi mässigt som psykologiskt. Copley gör huvudrollen väldigt bra. Hade kunnat höjts lite av att ha med någon snygg tjej någonstans.
 
Signs2010-09-22
Visst är det lite spännande och visst rycker man till första gången dem gröna aliens visar sig, men överlag så är det inget annat än piss. Alla Shyamalalalalams filmer är ju som en bimbo/mimbo, det ser ju bra, fint och spännande ut tills dem öppnar käften. Dvs dem har ju ofta något intressant element som är lite mystiskt och spännande, fram till dem avslöjar vad det är och hela storyn bara dör.
 
The Happening2010-09-22
Kan väl inte annat än säga vilket jävla skit. Att M Night Shyamalalalam får fortsätta görta filmer är för mig ett ganska stort mysterium. Han har ju oftast inte så mycket av idé och han får ju alla skådisar att bete sig som om dem vore lobotomerade. Att Mark Wahlberg inte kan skådespela visste vi väl alla, men att Zooey Deschanel väljer att vara med i den här kan bara vara ett tecken på att hon tittat lite för mycket på vissa detaljer i Boogie Nights. Hoppas hon fick sig ett bra ligg och går vidare till vettigare filmer. Hon är för bra för sånt. Vad gäller M Night så kan han gärna åka tillbaka till Indien och göra Bollywoodfilmer. Plus för scenen när han kör bilen in ett träd, men aldrig i närheten av något annat än en etta.
 
Definitely, Maybe2010-09-17
Lite av ett mindfuck. Ryan Reynolds känns ju rätt mycket som the biggest douche in the universe, men direkt från början kopplar man faktiskt bort de tankarna och ser på honom som en riktig människa. Den här filmen får en faktiskt att förstå varför han har ett jobb i branschen, defintivt ett mindfuck i sig. I övrigt är det en trevlig liten historia, smart berättad med ett antal småsöta tjejer som om man ska vara ärlig är närmare fyran än tvåan. Bra romantisk komedi.
 
Speed 2: Cruise Control2010-09-16
En fint bevis på hur man kan bränna pengar i onödan.
 
Wild Things2010-09-16
Filmen i sig är ju helt ok med vissa men klara brister, men när man lyckas göra en sådan scen i vanlig film som med alla sina olika aspekter är bättre än porr är det inget annat än ren och skär konst och fyran är därmed given.
 
Semi-Pro2010-09-16
Det tar ju emot att säga det men Will Ferrell är ju faktiskt ganska rolig, framförallt när han spelar en roll som denna.
 
Lost in Space2010-09-16
Tvåan räddas av att Lacey Chabert är en väldigt snygg 14-åring
 
Om ödet får bestämma2010-09-16
Är väl lite som alla lättsamma romantiska komedier ska vara, och ett litet plus för att de, bortsett för molly shannon, har en helt ok casting, dvs en snygg tjej och en sympatisk kille i huvudrollerna.
 
Music and Lyrics2010-09-16
Ger den en trea helt baserat på extremt låga förväntningar, Hugh Grants allmänna briljans och att Drew Barrymore bevisar varför vissa tjejer har solglasögon som täcker hela ansiktet. (Av den enkla anledningen att det täcker deras inte allt för vackra ansikte och därmed ser helt ok ut).
 
Precious2010-09-16
Svårt att säga att jag någonsin skrattat så mycket som första gången huvudrollsinnehavaren kommer i bild. Detta till trots så är ju denna film ett enda stort argument för retroaktiv abort(incest) och varför man inte kan ha en välfärdsstat(mamman). En etta från start till mål för att den konstant påminner en om alla äckliga människor som vandrar denna jord.
 
The Blind Side2010-09-16
Förutsägbar feel-good film men en trea tack vare amerikansk fotboll-terminologi och en sjukt snygg dotter.
 

Nästa sida »