Alla kommentarer avlucius
Alien: Romulus | 2024-08-25 |
En blek kopia på ettan men med väldigt oengagerande karaktärer. Ljudbilden dom första fem minuterna känns direkt kopierade från ettan. Nästan alla scare-tricks bygger på irriterande höga ljud och jag nästan önskar att jag inte såg filmen på bio. | |
Alien: Romulus | 2024-08-25 |
Kinds of Kindness | 2024-07-24 |
Ett välkommet steg tillbaka till dom lite mer "realistiska" absurditeterna för Lanthimos än dom Tim Burtonska eskapaderna i Poor things. | |
Den underbara historien om Henry Sugar | 2024-02-18 |
Bara intressant som ett form-experiment, men även som ett sådant hade det räckt med en kvart. | |
Dödlig skörd | 2024-01-29 |
En av dom bästa musikaler jag sett. | |
Wonder | 2023-10-08 |
Väldigt amerikansk. Killen ser ju knappt missbildad ut och tjejen som smuttar på morsans vin och sen i nästa ögonblick hamnar på glid gör att filmen käns mest som ett barnprogram. Kanske är det tanken också | |
En officer och spion | 2023-02-18 |
En sån film som alla ger en 3a. | |
Tenet | 2022-12-16 |
Karaktärerna blir livlösa dockor i denna över-konceptuella thriller och frågan är om ens skådisarna hänger med i handlingen. Kenneth Brannagh gör ändå ett okej jobb med vad han har att tillgå och verkar vara den som är mest med i Nolans krumbukter, men överlag är det svårt att bli särskild underhållen eller imponerad. | |
The Happytime Murders | 2022-02-10 |
Does this smell like chloroform to you? Tyckte den var roligare än vad dom flesta omdömena här ger sken av. | |
Tove | 2022-01-29 |
Fokuserar på allt som är oviktigt med Tove Janssons gärning | |
Spring Uje spring | 2022-01-24 |
Jädrar vad han är lik Paul Giamatti | |
The Terroriser | 2021-10-02 |
Stilistiskt lite intressant, men oengagerande karaktärs-beskrivningar. Har svårt att känna nåt för dom. Sen är det ju en märklig titel på filmen som inte på något sätt kopplar an till filmen. | |
The Gentlemen | 2021-10-01 |
Mest gillar jag Charlie Hunnam och Hugh Grants interaktioner. Grant gör väl kanske sin bästa och mest skruvade roll-tolkning hittills. | |
X&Y | 2021-09-06 |
Den här filmen har en del idéer som gjorts tidigare i mästerverket Synecdoche new York. Denna film är dock väldigt underhållande ändå. | |
Stowaway | 2021-08-10 |
Välspelat och bra manus. Hängde inte riktigt med på hur fripassageraren kom med på skeppet från början riktigt och förmodligen nån logisk lucka där, men det gör inte så mycket för dramat. Mycket stämningsfull rymdpromenads-scener | |
Fantasy Island | 2021-07-18 |
underhållande på sitt sätt men inte många andra kvaliteter | |
Bird Box | 2021-07-18 |
Inte vad man väntar sig av en Bier, men om man har överseende med det övernaturliga som står ganska oförklarat så är den ganska spännande. | |
Earthquake Bird | 2021-05-02 |
tappade intresset efter en halvtimme. Stelt skådespeleri och oengagerade historia. Det ena kanske följde det andra eller tvärtom | |
Den blomstertid nu kommer | 2021-03-14 |
Man blir sjukt trött på alla målsökande fordon efter ett tag | |
Doctor Sleep | 2021-03-09 |
Tycker att dom filmatiska kopplingarna till Kubricks film är oväntat välgjorda, vilket ju ger filmen en stark skjuts att lyfta sig över ram-berättelsen. En ramberättelse som är lite Kingskt cheezy på ett sånt där sätt som ändå kan vara rätt underhållande och som ändå lyckas docka in väl i den första filmen. Det blir som nån slags slutlig försoning mellan Kings och Kubricks båda visioner och universan kring denna berättelse. | |
Birds of Prey: And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn | 2021-02-19 |
Ganska rolig popcorn-rulle. | |
Swiss Army Man | 2021-02-01 |
Måste väl vara Daniel Radcliffes konstigaste roll hittills. Underhållande naturligtvis, och befriande pubertal men inte särskilt givande utöver det. | |
The Wind | 2021-01-11 |
Välgjord och stämningsfylld men tidshoppandet är tyvärr förvirrande och ryckigt. | |
CJDG | 2021-01-02 |
Inte mycket till röd tråd eller frågeställning utan mest en överraskande långtråkig och ointressant presentation av konstnärens livsgärning | |
Lion | 2021-01-01 |
Första delen av filmen är väldigt bra men de vuxna partierna av Saroos liv blir tyvärr lite platta och översentimentala a la Hollywood script. En stor eloge dock till lilla Saroo och hans bror som gestaltar en väldigt fin relation | |
The Midnight Sky | 2020-12-28 |
Pretentiöst dravel i sci-fi förklädnad. Har inget emot pretentiösa filmer förstås men när en film försöker vara mer än vad den är så blir det dravel.
Netflix produktionerna jag sett på sistone har inte varit bra, undantaget Maniac som är genial. | |
Icarus XB 1 | 2020-12-20 |
Såg precis Aniara och Ad Astra så kan hända att jag är lite mätt på det här temat. Ändå tycker jag dom skruvade lite för lite på isolation/utsatthet driver till galenskap-ratten. Ganska intressant tema i samband med corona-pandemin. | |
Uncut Gems | 2020-12-16 |
Pust. Två och en halv timme av stress-ångest och spiral-effekter av dåliga beslut gör mig så irriterad på Sandlers karaktär att jag inte kan ha överseende med det ganska goda hantverket som filmen ändå är. | |
Leoparden | 2020-12-13 |
Kan tänka mig att Bergman kan ha inspirerats av balscenen för Fanny och Alexanders jul-middag. | |
Star Wars: The Rise of Skywalker | 2020-11-20 |
Förstår inte hur Disney lyckas med bedriften att göra extremt långa filmer utan att lyckas vila i scenerna tillräckligt mycket för att man ska känna för karaktärerna. Kanske skära ner på bil-jakterna? |
Nästa sida »