Alla kommentarer avmonodrive
UFO Sweden | 2023-04-16 |
Interstellar för unga tonåringar. | |
Possessor | 2021-07-26 |
Har längtat efter något nytt från Brandon Cronenberg, efter den fenomenala Antiviral. Är inte besviken, älskar att kastas in i en bisarr värld där det onormala blir normalt. Fotot, känslan och atmosfären är mitt i prick. Tyvärr blir det överdrivet våldsamt och jag tror att en stor målgrupp utesluts pga alla vidrigheter vilket är synd. Slutet lämnar mig också med en "jaha"-känsla, "blev det inte mer än så". Jag vill sätta en 5:a för hantverket och ambitionen, men storyn och framför allt upplösningen räcker inte riktigt hela vägen. | |
Oxygen | 2021-06-05 |
Överraskande bra, nära en 4:a. | |
Weathering with You | 2021-03-13 |
Det är en fröjd att det fortfarande görs så här välgjord anime, och då tänker jag främst på animationen. Otroligt vacker. Tyvärr var storyn aningen tunn och jag har oftast ganska svårt för det överdrivet sentimentala som så lätt smyger sig in i alltför mycket anime. Sevärd ändå. | |
Tenet | 2021-01-31 |
För intensivt, stirrigt och hetsigt. En två timmar och 30 minuter lång stresschock. Snabba klipp, snabb dialog och tyvärr för påträngande och störig musik. Jag förstår att detta är precis vad Nolan är ute efter - det är bråttom, sense of urgency. Själv hade jag föredragit en lugnare och mer eftertänksam film på samma tema. Med det sagt så är storyn faktiskt riktigt cool och vissa scener ger en viss wow-känsla. Det pratas om att den kräver flera omtittar för att man ska förstå allt, men jag är faktiskt inte sugen alls på att se om den. | |
The Lighthouse | 2020-12-13 |
Besviken, hade höga förväntningar. Obegripliga filmer som är obegripliga enbart för att beskriva huvudpersonens vansinne känns så... gjort. Visst är den snygg och stämningsfull och vissa scener är riktigt riktigt bra, speciellt under första timmen. Andra timmen ballar det ur allt för mycket och blir faktiskt ganska långtråkigt. | |
Orca | 2020-11-15 |
Jag kommer nog aldrig förstå charmen med filmer som vältrar sig i människors problem och ångest och som lämnar en sten i bröstet flera dagar efteråt. Med det sagt så gör skådisarna riktigt bra ifrån sig. | |
John Wick: Chapter 3 - Parabellum | 2020-11-15 |
Hela John Wick-serien hade gått mig helt förbi, men nu har jag plöjt igenom de tre första filmerna på kort tid. Hjärndöd action brukar inte vara min kopp te, men när det är så här välgjort så är det ändå lite av en fröjd att slippa använda sin hjärna. Snygg koreografi, bitvis fantastiska miljöer och överlag en intressant värld/setting. Tänk att få se någonting lite mer filosofiskt och cyberpunkish utspela sig i samma värld, det hade varit något! I brist på det så nöjer jag mig med den hjärndöda action som John Wick erbjuder, och längtar lite i smyg efter del fyra. | |
Det Kapitel 2 | 2020-09-25 |
Vilken smörja, så mycket sämre än första delen. | |
Dazed and Confused | 2020-06-13 |
Gillar idén med ett kort utsnitt (ett dygn) från en specifik tid och plats, det är både befriande och poänglöst på samma gång i nån slags härlig symbios. Var man själv med på den tiden kan jag tänka mig att det ligger något nostalgiskt skimmer över det hela också. För min del blir det mest ett underhållande tidsdokument, säkert en aning provocerande när den kom men med dagens mått ändå ganska snäll. | |
Midsommar | 2020-06-13 |
Klart ambitiöst att ge sig på att göra en skräckis som till 100% utspelar sig i strålande solsken. "A for effort". Jäklar vilket ångestfyllt intro, det satte verkligen tonen direkt och gav en föraning om att filmen skulle lämna en rejäl klump i magen efteråt. Dock håller det inte ända ut, framåt slutet blir det helt enkelt för mycket äckel och konstigheter på en nivå som gör att den där klumpen i magen försvinner och det blir faktiskt ganska lätt att avfärda alltihopa. Lite synd, antar jag. | |
Annihilation | 2019-12-26 |
Min 5:a är kanske generös, men hävdar ändå att i min bok är det här en modern sci fi-klassiker i Tarkovskijs anda (Stalker & Solaris-influenserna är ganska tydliga). Visst finns det detaljer att ifrågasätta, men tempot, atmosfären, musiken, fotot, miljöerna och inte minst handlingen (eller snarare temat) är en bitvis meditativ fröjd att beskåda. Skönt med tänkvärd sci fi som inte mynnar ut i ett actionspektakel. | |
Sånger från andra våningen | 2019-12-01 |
Dags för en omtitt så här innan det är dags att se Roys nya film. Uppskattade denna betydligt mer nu ~15 år efter att jag såg den första gången. Visuellt slående filmhantverk, vilket jobb som måste legat bakom. Tur att humorn finns där - hade nästan önskat ännu lite mer av den varan - för annars känns den ganska nattsvart och ångesten är nära till att ta över. | |
A Cure for Wellness | 2019-01-19 |
Nästan sorgligt att något som inleds så snyggt, stämningsfullt och bra, avslutas så fruktansvärt löjligt och dåligt. | |
Kalifornia | 2018-03-10 |
Minns detta som en riktig storfilm från 90-talet, men tidens tand har inte varit nådig... fruktansvärt överspel av de flesta men framförallt Pitt. En 3:a för nostalgiskt värde. | |
Cell | 2016-07-07 |
Trololo | |
The Martian | 2016-01-16 |
Lite av en besvikelse tyvärr. Saknar spänning och tyngd, inget "sense of wonder" som är så viktigt i sci fi. Hade lika väl kunnat utspela sig på en öde ö som i rymden. Med det sagt så är det ändå en ok film, komiken och den löjliga musiken till trots. Förvänta dig bara ingen storslagen och nervpirrande sci fi, se den med förhoppningen om ett lite mer mainstreamäventyr, så kanske du slipper undan värsta besvikelsen. | |
Sinister | 2013-12-01 |
Av slentrian kollar jag ganska mycket skräckisar, i hopp om att hitta något som faktiskt är läskigt. De flesta filmer misslyckas fatalt, men Sinister höjer sig klart över mängden och jag kan nog säga att den är den mest skrämmande och välgjorda skräckfilm jag sett på många år. | |
Vittra | 2013-08-15 |
Förstår inte riktigt varför man, när man uppenbarligen har en hyfsad budget och teknisk kompetens, gör en film som redan är gjord så många gånger. Dom kunde väl åtminstone gett Johannes Brost huvudrollen för att höja underhållningsvärdet. | |
Antiviral | 2013-08-05 |
...och där kom 4:an :) | |
Antiviral | 2013-08-04 |
Väldigt imponerande debut må jag säga. Snygg - varje bildruta är noggrant komponerad. Bra soundtrack, bra skådespeleri. Stämningsfull och obehaglig. Dock aningen lång, hade nog inte förlorat något på att klippas ned 10 minuter eller så. Stark 3:a inte långt ifrån en 4:a - kanske höjer betyget när jag fått smälta den ett par dagar till. | |
Trance | 2013-07-17 |
Börjar lovande men sjunker snabbt. På gränsen till pekoral. | |
Samsara | 2013-03-02 |
Extremt vacker men också betydligt dystrare och mer stötande än Baraka. Därför blir det inte riktigt den "guidade meditation" jag hoppats på, då meditation för mig någonstans innebär lugn, balans och harmoni. Fricke är inte rädd för att visa mänsklighetens riktigt trista sidor, och det är dessa starka bilder som berör och stannar kvar på näthinnan efter filmens slut. Egentligen är det bara en scen som jag inte tycker passar in i flödet (lera i ansiktet, wtf?), och jag kan hålla med föregående kommentator om att vissa scener och budskap redan känns "gjorda". Men på det hela taget är det ändå en fantastisk film - även om den inte riktigt var vad jag väntade mig - och jag tror att världen kanske hade kunnat bli en lite bättre plats ifall alla fick se den. | |
Seven Psychopaths | 2013-02-25 |
Många sköna scener, högklassiga skådisar och bra regi, men kanske lite... "skitnödig", framåt slutet? | |
Chronos | 2013-02-25 |
När man har sett sig mätt på timelapsefilmer på Vimeo och Youtube så känns den här inte lika spektakulär. Men med tanke på åren den har på nacken så är den ändå imponerande. Riktigt bra musik på sina ställen, visste inte att Stearns kunde låta som Jean Michel Jarre. | |
Insidious | 2013-02-25 |
Klassisk spökfilm, inledningsvis med potential att bli riktigt tung och läskig. Men ju längre in i filmen man kommer, desto mer tappar den pga halvlöjliga scener och skrämseleffekter utan bakgrund och förklaring. | |
Paranormal Activity 4 | 2013-02-23 |
Konceptet börjar bli tjatigt nu, men det som räddar hela serien är skådisarna som jag tycker gör ett riktigt bra jobb. Kommer det en 5:a så får den allt ta och knyta ihop säcken. | |
Uppe på Vallmokullen | 2013-02-21 |
Kanske inte den mest spännande storyn, men de vackra bilderna, animationen och känslan överlag höjer upp betyget ett snäpp. Gediget animehantverk! | |
Silent Hill: Revelation | 2013-02-02 |
Inte jättemycket sämre än den första Silent Hill-filmen, dock lämnar båda mycket att önska. Fotot är bra, miljöerna, musiken och monsterdesignen är fantastiskt alltihop. Men det brister både i skådespeleri och i story - det känns hafsigt genomfört och jag har redan i princip glömt bort vad filmen handlade om. Jag hoppas fortfarande att det kommer en filmversion av del 2 i spelserien, i mitt tycke den med absolut bäst story, där det är minimalt med fokus på den trista sekten och mer fokus på karaktärsutveckling och psykologisk skräck inte enbart genom förvridna monster och blod. | |
Ted | 2013-01-20 |
Gillar Family Guy men detta var ganska taffligt. Skrattade inte förrän Flash Gorgon-referenserna haglade, men då var det redan för sent. Flash räddar den från en 1:a. |
Nästa sida »