Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka

Alla kommentarer avmumiemonstret


Call Me by Your Name2018-01-04
Från persikan och framåt gick filmen från att vara seg till underbar. Som sagts tidigare - att klippa 30-45 minuter av "lata dar vid poolen"-biten i början hade inte skadat. Och filmens gimmick är störtlöjlig. Har du provat att ropa ditt eget i stället för din älskares namn när du har sex? Gör det, och återkom om du tyckte att det var upphetsande. Men slutintrycket är fantastiskt.
 
Bokeh2017-08-10
Christofer, att den var lågbudget var väl ändå rätt uppenbart? Och en film blir väl inte bättre av att det var en bedrift att producera den... Men det är manuset och huvudrollernas kemi som brister så det är inte pengar som saknas. Den största behållningen var översättaren som verkligen ballade ur ibland: I think I just defiled the "Lögerberger" - Jag har just passerat "Lögerberger" (4:20). Is this the rapture? - Är det nu det brister? (15:30). Och min absoluta favorit: The geothermal plants are all automated here. - De geotermiska växterna är automatiserade här. (23:42)
 
Dubbelt begär2017-05-31
Haha, enda filmen jag såg på Cannes-festivalen. Och den var sevärd med några rätt... unika scener. Men psykologisk på det där jobbiga sättet när man inte vet vad som egentligen hände när filmen är slut.
 
Alla presidentens män2017-05-31
Kul med lite hederligt murveljobb men kasst slut. Eftersom historien är känd ser man ju fram emot skildringen av upprättelsen efter förnedringen, och så skiter de i den biten!
 
Dolda tillgångar2017-03-15
Till slut blir det lite väl många scener där dessa svarta kvinnor hamnar i en miljö med idel vita män och slår dem med häpnad eller fäller en dräpande kommentar. Det finns fler töntiga Hollywood-överdrifter, såsom att man köper in en mainframe-dator (med en värdeminskning på tusentals dollar per dag), utan att först ha lärt sig hur man ska programmera den. Men visst är det fascinerande att (ungefär) detta hände för typ 50 år sedan.
 
Manchester by the Sea2017-03-02
Det är påfrestande att se en film där huvudpersonen har så otroligt låg energi, men det är det värt när man får se filmklyschor krossas! Lite irriterande att de använde Albinonis Adagio till lågpunkten bara. Det är fusk.
 
Moms on Fire2017-02-25
Budskapet är någon sorts radikalfeministiskt trams om att pojkvänner ska användas till att föda upp barn (som inte ens är deras egna) medan mammorna är ute och roar sig, men animationen! Animationen! Så karaktärsfull och fin!
 
The Walk2017-02-18
Jag tycker faktiskt att filmen lyckades med det som Annie sa att Philippe gjorde: att besjäla tvillingtornen.
 
Rymdimperiet slår tillbaka2017-01-21
Filmen kanske är den bästa i serien men jösses så fånig Yoda är. Jag hade en bild av att han skulle påminna om läromästarna i exempelvis Karate Kid eller Kill Bill, men han är ju en Jar-Jar Binks minus datoranimationen! Fattar inte att de båda rollerna bemöts så olika av fansen...
 
Skönheten i allt2017-01-20
Efter kritikersågningarna kom jag in med låga förväntningar, men blev klart positivt överraskad. Det är ju inga dåliga skådisar precis, vilket märks även om manuset ibland är rätt knäppt. Och sentimentaliteten må vara av den kladdiga typen som inte berör mig mycket, men bara att få sitta i 90 minuter och filosofera om tiden, kärleken och döden är värt något.
 
Illusionisten2017-01-20
Åh vad nyskapande animation! Denna detaljrikedom, och så förnuftigt använda digitala effekter! Min invändning är att den kvinnliga huvudrollen, en pengatiggande shopoholic, inte hade något vidare djup.
 
Why Him?2017-01-11
Jag har inte skrattat så mycket på år och dar! Och bara en sån sak att det saknas "bad guys" - upplyftande!
 
Rogue One: A Star Wars Story2017-01-07
Lustigt att "en av de viktigaste händelserna i Star Wars historia", vilket det onekligen är, inte var värd en film i den ursprungliga sviten. Jag kommer aldrig att trivas i SW-universumet med dess löjliga varelser och absurda fysik, men denna film var ovanligt bra.
 
Bamse och häxans dotter2016-12-26
Nu när Bamse-filmerna har fått läpprörelser hade det ju varit kul om de hade pratat svenska. Det är inte gott om animerade filmer med svensk läppsynk! Men det var för mycket begärt. Det stora problemet är dock de enorma logiska luckorna i historien. larsen1976: Det var Olof Thunberg som gav det legendariska brummet till Bamse när vi var små.
 
Flykten till framtiden2016-12-09
Mysig och underfundig, lagom rolig. Men alltså, lilla birollen Ulla - vilken komisk stjärna! Hon gör en Mona Seilitz-figur bättre än originalet!
 
Fantastiska vidunder och var man hittar dem2016-11-20
Härligt med en trollkarlsfilm befriad från snusförnuftiga ungar.
 
Café Society2016-11-07
Välspelad och snygg, urtråkig story. Och de återkommande pratorna är mycket fåniga och känns mer daterade än miljöerna.
 
Trolls2016-11-07
Charmig och fyndig och förutsägbar, precis som man förväntar sig av en modern animerad film. En bonus är att man får fina svenska texter till ett antal pop-evergreens. Visuellt är filmen ett himmelrike för den som älskar bjärta färger och filt...
 
Den allvarsamma leken2016-10-07
En provocerande förutsägbar och seg film om två människor som skiter i sina äkta hälfter och barn för att få vara svårmodiga tillsammans. Inget mer.
 
Winter's Bone2016-10-03
Äsch, så hajpad men så tråkig. Redan i inledningsscenen klargörs att det här inte är en film som lever på det visuella. Då förväntar jag mig karaktärsutveckling och en hyfsat logisk historia åtminstone. Det tycker jag inte att jag fick.
 
All Is Lost2016-07-30
Intressant som en studie i brott mot flera filmkonventioner (bland annat bristen på bakgrundshistoria) men blir repetitiv efter en halvtimme, och alltmer orealistisk. Känns som en påkostad konceptfilm från en filmskola.
 
Drive2016-07-10
Beskrivningen lovar en actionrulle. Men man får en vansinnigt långsam film med en helt okarismatisk huvudroll som knappt pratar.
 
Hail, Caesar!2016-04-12
Konstig film. Inte rolig, som sagt. Och inte något annat heller (spännande t.ex.). Trailern var grymt falsk marknadsföring. Pastischerna var det enda sevärda.
 
Eddie the Eagle2016-04-12
Det är ett väldigt sug i hoppbilderna, och trots att det knappast är en idrottsfilm fick jag ändå en ny förståelse för vad sporten går ut på. En scen i hissen med Matti tycker jag var särskilt tänkvärd.
 
Pojken och världen2016-04-04
Wow! Tjeckoslovakisk kommunistpropaganda, som man matades med som barn på 70-talet, har väckts till liv i Brasilien! (Scenen med plantageägaren exempelvis är inte direkt subtil...) Lite snygg ibland, erbarmligt långtråkig för det mesta. Hur sjutton kunde detta bli en långfilm? Det lär ju inte vara barn som röstat fram den på 40 filmfestivaler...
 
Kung Fu Panda 32016-04-03
Mycket snygg med de olika visuella stilarna. Samma story som alltid, men det är väl så det ska vara i en Kung Fu-film.
 
Spionernas bro2016-02-10
"Skulle det hjälpa?" - mitt nya slagord!
 
Den gode dinosaurien2016-01-31
Lejonkungen och Stitch.
 
The Revenant2016-01-31
Vacker svartvitröd film med alltför många extrema närbilder på ansikten, åtminstone om man sitter på första raden i imax-salong. Nackspärr av att titta upp i taket för att se folk i ögonen... Men det som sänker betyget för en snyggt fotad film är den förutsägbara och orealistiska handlingen.
 
Råttis2016-01-03
Den psykedeliska motorcykelfärden är en höjdpunkt som jag helt hade glömt bort. Det enda jag mindes var det som andra här minns: "Råttis och Rosetta knullar!" och "Det behövs inga oooooord". Men vad seeeg filmen är! I över två minuter får man se hur Råttis försöker somna. Bilder på honom i sängen och månen i fönstret, inget annat. För mig gick det snabbare än så att somna.
 

Nästa sida »