Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka

Alla kommentarer avparnasso


Män och höns2016-02-05
Danskarna tar dysfunktionella familjer till en helt ny nivå!
 
This Means War2014-04-15
[rekommenderad 2:a]: Filmens något flamsiga ytlighet och brist på logik och all form av verklighetsförankring gör att ganska få betyg kommer ifråga, en 3:a är det högsta den här skulle kunna nå. Men tack vare charm och bra tempo, och att den verkligen levererar underhållning, så får den faktiskt ut max av sin potential.
 
The Grand Budapest Hotel2014-03-24
Stark fyra! [rek fyra] Oavbrutet underhållande och med en stilsäker blandning av storslagen slapstick och subtila blinkningar - men det som kanske imponerar mest är en fascinerande väl avvägd balans mellan alla tvists and thurns...
 
A Dream of Iron2014-02-13
Ställer vissa krav på tittaren, men accepterar man premissen så är det en intressant och stiliserad film. Skulle möjligen kunna vara något kortare utan att skämmas.
 
Obvious Child2014-02-05
Mer rolig än slagfärdig, och charmig ändå på ett ganska konventionellt sett. Det känns som att filmen hade potential att vara mer än vad det blev. Svår att betygsätta, får börja på en stark trea.
 
Stockholm Stories2014-01-26
Eller snarare inte en Short Cuts, enligt vad filmens regissör sade på premiären, då den här har ett gemensamt tema i de olika historierna på ett sätt som Short Cuts inte har, då snarare en svensk Crash.
 
Stockholm Stories2014-01-26
Briljant för att vara svensk.
 
The Holiday2014-01-03
Lite märkligt att en film som till så övervägande del handlar om folk som livnär sig på att skriva och/eller editera texter, har så djupa manusluckor... Bortsett från det och en del randanmärkningar är filmen inte dålig. Men den är iofs heller inte bra.
 
Förälskad i Rom2013-07-07
koka soppa på ett nubb...
 
Fotbollens sista proletärer2011-09-05
Inte så lite tendentiös, men ett fint dokument från en härlig storhetstid!
 
Harry Potter och dödsrelikerna - Del II2011-08-02
Snygga miljöer och en överraskande tajt avrundning på tio års trollerier. Väger lite mellan stark 3 alternativt svag 4 - men slutscenen får fälla utslaget iaf for now, och då blir det som bäst en 3:a på helheten...
 
Salt2010-10-14
fattar inte alls klagovisorna om brist på logik - i det här tempot, i agentvärlden, ingår att efter bästa förmåga fatta snabba beslut baserade på minimal info, och tycker tvärtom att konsekvenserna av konsekvensen i deras handlingar hänger ihop väl. att folk blivit tränade att sitta och vänta på Den Stora Upplösningen Där Allt Förklaras kan vi lasta Hollywood som helhet snarare än Salt för. bästa sedan Jason Bourne!
 
Greenberg2010-06-06
Wait a minute - did Noah Baumbach just drop a "Bedtime Stories" reference here... :-)
 
Southland Tales2010-05-01
None. Of. This. Makes. Any. Sense.
 
I Love You Phillip Morris2010-04-06
Visst spelar Jim Carrey och Ewan McGregor bra - men mer tekniskt bra än så att man faktiskt upplever karaktärerna. Höjdpunkten är lätt ett avancerat försök på viskleken!
 
Star Wars: Episod III - Mörkrets hämnd2010-02-27
Bara för att Jar-Jar Binks (i stort sett) inte är med alls, och att Natalie Portman är med mycket, så innebär det inte att filmen blir bra, för även om båda är stora förbättringar,så ligger problemen i manus. Vansinnigt segt och otroligt tillrättalagt, även om den trots allt är bättre än sina två föregångare i den nya trilogin.
 
Face2010-02-03
Några helt fantastiska scener, men inte så väl sammanhållen som film. Oerhört visuellt begåvat, dock bitvis lite "konstig för konstens egen skull".
 
Life During Wartime2010-02-01
@ kiilen: +1
 
A Serious Man2010-01-21
En film både övertygande och välgjord, men inte desto mindre djupt obehaglig. Än av de läskigaste filmerna på länge...
 
The Departed2010-01-04
kompetent och helt klart sevärd, men också lite väl omständligt och bara bitvis kommer Scorsese under skinnet på historien - helt enkelt en sämre variant på Infernal Affairs.
 
Män som hatar kvinnor2009-03-06
Rapace är mer än ok, men svenska "skådespelareliten" borde faktiskt skämmas en smula här. Storyn var det som höll intresset igång för mig, så för mig som inte läst böckerna gav ändå filmen en del. Att det blir obegripligt emallanåt är ändå att föredra framför långtråkigt.
 
Låt den rätte komma in2008-11-12
Visst är detta bra mycket bättre än det mesta vi sett i svenskt filmväg på bra länge, men jag förstår ändå inte de näst intill reservationslösa hyllningarna. Att överdriven rekvisita som egentligen väl är tänkt att bara vara tidsmarkör sticker i ögonen, är egentligen en pettitess, men det känns som hela historien halkar ur Alfredssons händer. Genomgående följs man av känslan att det hade gått att göra så mycket mer av detta. Karaktärerna blir trots sina särdrag inte mycket mer än endimensionella, med en lätt anstrykning av kliché, och man får trots dramatiken inte någon särskild känsla för någon av dem. Och de många vackra bilderna till trots känns stilistiken mest som yta. Tragiskt nog är jag inte så mycket besviken efter att ha sett denna som... likgiltig.
 
Stealth - Det osynliga hotet2008-10-06
Håller med Solidus - jag höjer den ett steg, för den är faktiskt bra snygg och det är hjärndöd underhållning, för jag blev åtminstone underhållen.
 
The Score2008-10-06
Vid en omtitt får den faktiskt snäppet högre betyg, men jag håller fortfarande med beaverboy - av den trion vill man kräva betydligt mer...
 
Vicky Cristina Barcelona2008-09-12
Nä, det här var inte hälften av vad det skulle kunna vara - här går Woody verkligen på halvfart, ett träigt och klichespäckat manus är filmens största svaghet, och berättarrösten stjälper snarare än hjälper. Förvisso är såväl Vicky och Cristina som Barcelona vansinnigt vackra (med Scarlett och Rebecca är det inte så konstigt, men man vill ju kräva lite mer). Där filmen egentligen får liv är det Bardem och Crúz som sprakar.
 
The Mist2008-06-05
Helt klart svårplacerad - film är mycket mer intressant när mänskligheten är sin egen värsta fiende, och att det man borde frukta mest är sin egen fruktan, och inte bara Man vs Monster slafs. Så ett plus där, och sett ur den synvinkeln är det ett riktigt bra slut, tycker jag. Riktigt inspirerade skådespelarprestationer blandas med betydligt mer opolerade. Men tempot, herregud, tempot! Inte nog med att berättandet blir lite väl omständligt, utan att gå på djupet för den skull, vi avrundar med ett evighetsritardando. En film där man tittar på klockan med en halvtimme kvar, kan aldrig vara bra...
 
Pirates of the Caribbean - Död mans kista2008-05-02
Väldigt långt ifrån välgjord - tempofattig och med ett extremt spretigt upplägg. Mittenfilmen i trilogier kan ibland vända bristen på riktig början och slut till en styrka, men här har berättelsen mer än lovligt svårt både att ta fart, och att ta slut. Jack räddar ändå en tvåa i betyg, men med mycket darr på ribban...
 
Superhero Movie2008-04-18
mer än fyra sekunder av wolverine menar du...? filmen känns lång trots att den bara är 85 minuter, och skämten om Stephen Hawking känns fruktansvärt smaklösa, även i jämförelse med resten. visst finns det ställen man skrattar på, men många av skämten når inte ens upp till fniss-nivån, och då blir det hela mest plågsamt.
 
The Science of Sleep2008-04-14
Mycket skickligt och väldans snyggt gjort, men man blir mer och mer förbannad ju längre filmen lider.
 
Utlämnad2008-03-01
tar ett betydligt större grepp än många ordinära terrorism-filmer, och när filmskaprna "drar undan mattan under fötterna" på en, kan det krävas en omtitt för att få allt på plats. svåra frågor, även om Meryl Streep inte är särskilt bra på att argumentera för sin sak här. en stark trea får det bli tills vidare.
 

Nästa sida »