Alla kommentarer avray

Aposteln2014-10-01
Robert Duvall, Robert Duvall, Robert Duvall! Allt jag behöver säga!

Den sista striden2014-10-01
Minst sagt originell film som trots enkla medel fångar mig. Avsaknaden av dialog och det svartvita fotot gör upplevelsen extra stark, och även om manuset inte bjuder på några större utsvävningar så griper karaktärernas öde och miljöerna de lever i, tag. Musiken utgjorde även den en stor del av det positiva intrycket, och det är minst sagt imponerande att Besson skapade detta verk vid bara 23 års ålder!

De laglösa2014-07-22
En hyffsad western, men tyvärr inte mer. Problemet med "The Long Riders" är det faktum att den lägger mest energi på att vara ett drama och ej en mer action-inriktad western. Manuset är nämligen inte så pass starkt, karaktärerna rätt så platt skrivna, och de porträtteras av skådespelare med väldigt lite karisma. Man blir liksom inte berörd av dessa personers liv och leverne, utan man sitter istället och väntar på att filmen ska kicka igång och bli den actionrökare som man förväntar sig av något signerat Walter Hill. Soundtracket av Ry Cooder, vackert foto, och den mycket stilfulla slutstriden gör att det hela än dock når upp till en stapplande trea.

Lionheart2014-04-22
Jo, detta kan nog mycket väl vara Van Dammes bästa! Handlingen flyter fram på ett behagligt sätt. Miljöerna är sådär härligt skitiga som de ofta var i actionrullar alá 80 och tidigt 90-tal. Harrison Page är ett härligt tillskott som den snacksalige Joshua. Fighter är det gott om och det hela ackompanjeras av tidstypisk musik. Jag gillart!

Gökboet2014-03-24
Kollorit98: Prova att köpa en färg-tv. Gökboet innehåller nämligen många färger utöver svart och vitt.

The Conjuring2013-10-14
Tycker att filmen börjar helt suveränt och lyckas att vara riktigt svinläskig halvvägs, fram tills det som alltid händer i modern skräckfilm händer.... Man brer på med effekter, töntiga "spökröster" som hörs kors och tvärs, tillbakablickar som förstör mystiken och en massa onödigt tjaffs. Varför kan ingen skräckregissör idag, hålla sig ifrån detta?

Det sjunde inseglet2013-08-29
Tåls att se en gång till. Men ångesten satt där den skulle...

Moskitkusten2013-07-17
När man ser filmen samma dag som man läst klart boken, känns den oerhört komprimerad. Bortser man från den fantastiska boken så är dock detta ett väldigt originellt och spännande äventyrsdrama. Fint foto, stämningsfull musik och bra skådespelare. Jag kan tycka att Ford´s karaktär har för lite speltid för att genomgå den förändring som han gör, samt att man inte riktigt får känslan av att de befinner sig i vildmarken så länge som de faktiskt är. Filmen hade gärna fått vara 20 minuter längre då jag inte håller med de som anser att den är segdragen. En historia som denna ska ta tid på sig. Tyvärr är det på just denna punkt som filmen fäller litet krokben på sig själv.

Den tredje mannen2013-05-13
Allt sitter verkligen där det ska i detta utsökta stycke filmhistoria. Filmen känns överlag mycket före sin tid i många aspekter. Det sättet själva historien berättas, kameraarbetet (kloakjakten i synnerhet), och skådespelarinsatserna, främst Cotton och Welles gör det ibland svårt att förstå att filmen är över 60 år gammal. Ett sant mästerverk!

Twins2012-12-23
"Heeey Dickhead!"

En man steg av tåget2012-10-24
Spencer Tracy har mycket karaktär, och är i denna klassiker en hård jävel! Filmen i sig innehar en enkelhet som gör att den fortfarande känns fräsch, och det ganska händelselösa manuset vägs upp av utmärkta skådespelare, briliant dialog och utsökt vidfilms-foto. Sedan bör tilläggas att jag gillar den relativt korta speltiden, som gör att det hela känns tätt och stabilt.

Conan the Barbarian2012-08-21
Tämligen själlös och oinspirerad remake. Borta är all stämning, mystik, humor, spänning och charm som originalet innehåller. Sedan är avsaknaden av pampig och minnesvärd musik stor. Momoa håller definitivt inte måttet som Conan, och trots att Arnold verkligen inte är någon vidare skådis, gav han ändå betydligt större liv åt karaktären. En tvåa för stundtals gott hantverk.

¡Tre amigos!2012-05-20
Trevlig, om än inte hysteriskt rolig. Martin, Chase och Short funkar dock ypperligt ihop, och är alla tre mycket bra komiker. Tyvärr så rymmer inte manuset så pass många stabila skämt som man hade hoppats.

Death Warrant2012-05-17
Skräpfilm som räddas av de sista 20 minuterna, då det blir en del underhållande ös, samt det faktum att det utspelas bakom lås och bom.

Phantasm2012-05-11
Ett enda virrvarr! Visst, en viss stämning infinner sig, och musiken sitter där den ska. Lite Goblin/Carpenter vibbar får man allt av tongångarna. Men filmen har inget driv, är klumpigt regisserad och lever definitivt inte upp till kultstatusen.

Lawrence av Arabien2012-05-01
Det går inte att förneka det oerhört pampiga och kraftfulla detta stycke filmhistoria levererar i form av det estetiska. Helt fantastiska miljöer ackompanjerat med fullständigt fulländad musik. Tyvärr engagerar inte Lawrence historia mig så som jag hade hoppats, och på grund av filmens väldiga längd känner jag mig till slut i stort sett ointresserad. På så sätt finner jag filmen överskattad.

Nowhere to Hide2012-04-07
En helt okey 80-talsaction, med allt vad det innebär. Inget manus utöver det vanliga, men är man svag för vildmarksaction så funkar denna som ypperlig underhållning för stunden.

Don't Go in the House2012-04-02
En ganska så släpig och intetsägande skräp-skräckis.

Death Wish III2012-02-05
Totalt jävla vansinne! And I liiiike it!

Brännmärkt2012-01-18
En okey slasher, men absolut inget märkvärdigt. Enligt mitt tycke saknar den en redig stämning, och på något sätt fungerar inte balansen mellan skräck och college-komedi. Men, Savinis effekter är välgjorda, och den är någorlunda underhållande. En svag trea. Jag rekommenderar att hellre se "Rosemarys Killer" aka "The Prowler".

Bortförd2012-01-16
Intressant, effektfullt sparsam och stundtals enormt spännande Sci-Fi/Drama med starka thriller-toner. Sorgligt att den helt klart glömts bort och hamnat i skymundan.

The Thing2011-12-03
En prolog till en av mina absoluta favoritfilmer. Man kan ju fråga sig hur nödvändig den egentligen är. Mycket av styrkan i Carpenters original är den mystik och ovisshet kring det såkallade "Tinget". Denna film raserar mycket av det genom att helt enkelt visa och förklara för mycket, dom kunde med andra ord "sugit på karamellen" lite längre. Jag tycker dock att den fungerar förvånansvärt bra under första halvan, då det verkligen känns att regissören hyser stor respekt för originalet. Svepande kameraåkningar, stämningsfull musik, och mycket noggrant återskapande miljöer bidrar mycket till dess styrka. Annars måste jag nog avslutningsvis säga att de scener som varvar med eftertexterna var de som fick mig att njuta, och känna välbehag allra mest.

Spinal Tap2011-07-06
"These go to eleven"

The Ward2011-06-23
Inte precis det man hoppats på när det gäller Carpenters efterlängtade comeback. Det hela är en ganska lam och tråkig historia som tror sig kunna glänsa för publiken med en upplösning man sett otaliga gånger förr. Kameraarbetet är i vissa stunder nostalgiskt "Carpenter´skt", men någon riktig stämning bjuds man inte på. Det hela känns mest dumt och klumpigt och istället för att göra en redig spök-skräckis, fäller Carpenter krokben på sig själv med att försöka förfina det hela på ett uttjatat sätt.

Nightmare City2011-06-15
En stor dos komik bjuds man på iallafall! Men det var ett jävla pinsamt slut...

Tightrope2010-12-20
Rätt hygglig Clintan-noir faktiskt, med stämningsfulla miljöer och en ganska genuin spänning.

Halloween 22010-11-17
Rob Zombie, din klåpare! Att ens kalla detta för en remake är en jävla skam, då den inte har NÅGOT gemensamt med originalfilmen från -81. Hela mystiken med Myers är som bortblåst då man väljer att visa honom utan mask och med tomteskägg! Filmen har ingen som helst substans utan spretar åt alla håll, Myers mördar lite här, och Myers mördar lite där, Laurie säger "fuck" femhundra jävla gånger och Dr.Loomis har förvandlats till ett kräk utan nån som helst funktion. Allt som allt, en skitrulle!

Whiteout2010-11-01
65- och ingen ansiktsmask.....hmm.....ja, de ser ju ut att inte besväras...

Valhalla Rising2010-10-27
Snygg förpackning, men vad hjälper det när innehållet inte är nåt annat än pretentiös dynga!...

Vägvisaren2010-09-15
Rörande och varm historia om sann vänskap. Derzu är nog en av de mysigaste och mest sympatiska karaktärer jag sett i en film. Tyvärr är filmen alltför lång och tempofattig vilket gör att man från stund till stund tappar intresset något.

Nästa sida »