Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka

Alla kommentarer avulpe01


Vox Lux2020-01-20
Första halvan är riktigt bra, trots att vissa scener känns onödigt långa. Portmans val av dialekt är riktigt distraherande och vad i hela friden höll Jude Law på med? Vet man inte hur hans röst egentligen låter kanske det inte stör så mycket. Överraskande lektion i svensk skolundervisning i musik, samt ett montage av ett Stockholmsbesök som såg epilepsiframkallande ut. Snygg förpackning, rörigt innehåll, lite som Celeste själv.
 
Knives Out2020-01-03
När Rian Johnson har en originell ide att jobba med kan man lita på att det blir bra. Det här var underhållande från början till slut, och jag kan tänka mig att jag höjer till en femma vid omtitt.
 
Six Underground2020-01-03
Totalt ohämmad Michael Bay, hela tiden. Hade riktigt kul med intensiva biljakter, ostiga one-liners och grafiskt våld som framkallade samma typ av reaktioner som när jag ser knivfajter i John Wick-filmer (hand för munnen för att inte skrika högt, och mycket grimaserande).
 
Blockers2020-01-03
Roligare än jag förväntat mig. Fanns ju en del som jag gärna osett, men jag hade kul.
 
Lyckligare kan ingen vara2020-01-03
Det var visst Davids tur att spela huvudrollen i en av Staffans filmer. Inte så hopplöst som jag förväntat mig, och flera historier gör det lättare att stå ut med dem jag inte gillade så mycket. Den där hockeyspelaren var ju bara för dum. Hade kunnat stå ut med självisk och omogen är ju en sak, men nu ogillade jag ju flickvännen mer än nödvändigt trots att hon annars var riktigt bra. Grät en del, för det är ju min stil.
 
Täcknamn Coq Rouge2020-01-03
Gillar Stellans Hamilton. Hade inte sett den här sen tidigt nittiotal på VHS. Inget onödigt fett här, går i mål på under nitti, och gör det hyfsat bra.
 
Hamilton 2: Men inte om det gäller din dotter2020-01-03
Actionscenerna är ju riktigt bra, men det tar alldeles för lång tid dit. Lite kul med USA som überskurk, när Saudiarabisk terrorist ska jagas. Segt.
 
Dansa med mig2020-01-02
Är ju svag för det franska, så jag vet inte om det är det som gör att jag gillar det här mer än andra klyschiga filmer på samma tema.
 
Solo: A Star Wars Story2019-11-30
sInte den katastrof till film man kan ha letts att tro om man kollat folks kommentarer lite varstans online, men det finns problem så det räcker och blir över. Kändes som att man filmat genom ett lager nylonstrumpor, och jag behöver inte Episod I-III's nivå på skinande nytt, men det kändes ibland som man hade glömt att tända en lampa eller två. Och var det verkligen nödvändigt att visa bakgrundshistorier för precis allt vi vet om Han Solo? Ska man göra nåt sånt kan man väl ändå komma på nåt bättre än hur de beskriver hur han fick sitt namn? Och vems idé var det att ta livet av en av de intressantaste karaktärerna? Sen fick de mig att grubbla alldeles för mycket över Landos relation till hans kvinnliga (?) droid. Bortsett från allt det där hade jag i stort sett kul med äventyrskänslan och skådisarna. Kunde blivit så mycket bättre.
 
Brittany Runs a Marathon2019-11-30
Vet inte riktigt vad jag hade väntat mig, men det här var bättre än jag trodde när jag började titta. Jag gråter till nästan alla filmer, även de som visar minsta tänkbara mängd känslosamhet, och tårarna rann fritt mot slutet här.
 
Ready or Not2019-11-30
Inte ens nära att var "min" genre, men bjuder på tillräckligt mycket humor och självdistans för att även jag skulle kunna känna mig underhållen.
 
Förfärliga snömannen2019-11-30
Ibland är en så här enkel historia om en tjej och hennes självpåtagna uppdrag att rädda en yeti precis vad man behöver medans man väntar på att det ska sluta snöa så man kan gå ut och skotta. De magiska inslagen ser fantastiska ut och känner man på sig att man släppa sin cynicism för ett tag, kan man nog ha kul med det här.
 
21 Bridges2019-11-30
Gränsar till en fyra med stabila skådespelarinsatser och jakt på polismördare i New York-natten. Bättre än så många andra B-actionrullar vi spammas med, och trots att jag inte blev speciellt överraskad nånstans på vägen hade jag kul ändå.
 
Tretton vid bordet2019-11-26
Den här serien med Ustinov började starkt, men sen har det gått utför och jag undrar om jag ens kommer att se de tre jag har kvar på listan.
 
Mord på ljusa dagen2019-11-25
Mer Poirot, och det är stundtals riktigt bra. Hade sett nyare Poirot i samma handling för inte så länge sen, men att veta vem som gjorde det i förväg var inte något hinder för att gilla filmen.
 
Döden på Nilen2019-11-25
Så många ansikten man känner igen från andra gamla filmer, och jag gillade det här mer än den gamla "Mordet på Orientexpressen". Maggie Smith och Bette Davis utbyter spydigheter och jag är helt såld. Undrar hur det här kommer att se ut i Branaghs nytappning.
 
Free Fire2019-11-25
Tunn premiss utvecklas till en underhållande rulle där dumdristiga män får sona för sina ogenomtänkta handlingar. Väldigt mycket krälande i smuts och kunde inte låta bli att sympatisera med skådisarna som utsatte sig för det. Underhållande och lockade till och med fram ett skratt här och där.
 
Primal2019-11-23
Höll inte riktigt vad trailern fick mig att hoppas på, men Cage och Durand verkade i alla fall ha kul. Och just det ja, kattperspektiv får man också. På riktigt.
 
The Knight Before Christmas2019-11-23
Dags för ännu en romantisk julfilm med Vanessa Hudgens alltså. Netflix vill tydligen ha del av Disneykakan, men lyckas inte få till charmen nödvändig för att vinna över mig. Gillar man Hudgens leende kan det här nog vara en riktig höjdarrulle.
 
Let It Snow2019-11-17
Funkar väl i brist på annat. Hade inga höga förhoppningar, men hade väl ändå hoppats på nåt mer originellt. Harmlöst och lättförglömligt.
 
Noelle2019-11-13
Får en trea för Kendrick i allmänhet och Hader i yoga-utstyrsel i synnerhet. Är i övrigt nära känslan av julmagi, men snubblar på halvtaskig CGI och avsaknad av överraskningar (om man inte räknar brist på Hugh Grant i en Marc Lawrence-film).
 
What We Did on Our Holiday2019-10-31
Jo, det här tog en vändning... Jag gick från att skratta åt "nära toaletterna" till att undra över vad den där Shona kunde ha hittat på på sitt lov som kunde ha överträffat det här. Kan vara bra att ha näsdukar nära till hands om man som jag har lite överaktiva spegelneuroner att brottas med. Förträffliga skådisar, storslagen miljö och medryckande musik gjorde det här till en liten godbit till film.
 
A Taste of Summer2019-10-25
När man sett "Grand Hotel" och funderat på var man känner igen den där skådespelerskan från, går till hennes IMDB och hittar det här. "Restaurangtema... jo, titeln var väl rätt rakt på sak", "Jag undrar vilken småstad hon kommer att hamna i och varför...", "Jasså, hon förväntar sig att killen ska fria, jag undrar hur det går...", "hmm, hennes syster bryter inte lika mycket, undrar varför... jahaja, styvsyster, ok", "han var ju fräsch... och där har vi hans dotter, och hon är kompis med systerdottern, det var ju lägligt...". För många scener slutar med fnitter, skrockande, självbelåtna leenden och besvärade skratt och blickar, vilket förvånar med tanke på att huvudpersonerna är ett par IRL också. Ännu en lättförglömlig Hallmarkromans.
 
A Moving Romance2019-10-25
Inget speciellt, men jag har sett värre. Mycket värre.
 
A Summer Romance2019-10-25
Samma gamla historia som Hallmark återanvänder gång på gång. Inget minnesvärt att nämna, och kan inte rekommendera till även den mest inbitna romantikälskaren.
 
Inside Man: Most Wanted2019-10-25
Jorå, här har man gjort en uppföljare på en Spike Lee-film minsann. Helt utan någon av de ursprungliga inblandade (försök inte lura i mig att det där var Clive Owen med en huva över huvudet... Ingen filmmakare vid sina sinnens fulla bruk skulle misshandla den karaktären på det viset). Om det inte vore för den kopplingen hade jag förmodligen tyckt att det här varit lite bättre. Nu kommer man inte ens i närheten av föregångarens relativa storhet, och trots en del schyssta stunder känner jag mig mest lurad. Se originalet istället. Även om du sett det förut.
 
True Memoirs of an International Assassin2019-10-23
Gränsar faktiskt till en trea till min förvåning. Kändes väl mer än lovligt rörig emellanåt, men hade kul med fånerierna också. Fler skurkar än nödvändigt och slutet var väl inte helt klockrent. Skoj fightscener.
 
Gemini Man2019-10-23
Det är väl så här det blir när en film tar över 20 år innan den faktiskt blir av. Under tiden har så många andra filmer kommit ut och det här känns som en blek kopia. Som med "Avatar" känns det som att man var mer intresserad av teknologin än manuset. "The Hobbit" visade hur hemsk HFR är och jag fattar inte att Ang Lee fortfarande tror att det är framtiden. Får gå tillbaka till "Crouching tiger..." och "Förnuft och Känsla" istället för att uppleva hans mästerliga touch. Synd.
 
A Christmas in New York2019-10-22
Försöker vara en sån där Garry Marshall-film, eller kanske en "Love Actually, men lyckas inget vidare med det. Lättförglömlig.
 
Zombieland: Double Tap2019-10-20
Uppföljaren man inte visste att man ville ha. Gillar man originalet kommer man förmodligen att gilla den här också. Mer av samma med lite extra strössel på toppen. Jag hoppas att man kommer med en trea om tio år till, lite some en bisarr kusin till "Before..."-trilogin. Hade fått högre betyg om jag var typen som gillade zombiesplatter...
 

Nästa sida »