Alla kommentarer avvaftrudner

Körkarlen2003-11-02
Musiken av Matti Bye ensamble är briljant. Så jekla bra.

Metropolis2003-09-27
Frågan är nu: Satte jag en fyra för musikens skull eller för filmens? Otroligt bra livemusik i alla fall och specialeffekterna var grymma.

Tillsammans med dig2003-09-10
Ja, den sög mer än väntat. Ack ack, så blödigt.

Crouching Tiger, Hidden Dragon2002-10-20
SGAK, de flesta som kan språket i fråga (alla kineser jag snackat med iaf) sågar dock filmen totalt, delvis eftersom Chow Yun-Fat inte snackar mandarin så bra som man skulle kunna önska (dvs han bryter något ohyggligt på kantonesiska vilket är ungefär som om huvudpersonen snackade grov göteborska i en svensk historisk film, inte _helt_ fel men ganska löjligt i alla stockholmares öron). Dessutom skrev Ang Li den engelska texten parallelt med manus och fick enligt några jag snackat med ihop engelskan bättre än kinesiskan så att säga. Så ibland är okunskap kanske en dygd.

Lagaan - Det var en gång i Indien2002-08-19
Nämnas bör kanske att själva filmen handlar om ett vad om en kricketmatch mellan en yngling från en indisk bondeby och ledaren för britterna i området. Om ynglingens bylag vinner kricketmatchen slipper hela Rahjastan betala lagaan, om engelsmännen vinner ska ynglingens by betala fyrdubbel lagaan de närmsta tre åren (eller nåt sånt). Filmen avslutas med en entimmes kricketmatch a la klassisk sportfilm. Till och med jag (sportointresserad och kricketokunnig som jag är) fann den roande. En klart sevärd film, Bollywood när det är som bäst ;)

Amazons and Gladiators2002-07-26
Det här är nog bland de sämsta jag har sett i filmväg. Skådespeleriet var uruselt, regin sög och manus var ett skämt. Det värsta var lilla flickan som spelade stora flickan med stora bysten , fast som ung. Hon spelade _jättedåligt_. Den var sämre än SWII.

Ali G Indahouse2002-06-14
Mwahahahaha! Vänta tills jag skickar dig att se Barb Wire!

Ali G Indahouse2002-06-14
Nåja, förvänta dig inte alltför mycket. Jag var på ovanligt rätt humör när jag såg den vilket kan ha gjort att jag gav den lite högre betyg än vad den kanske annars hade fått. Men jag blev definitivt positivt överraskad av den.

Ali G Indahouse2002-06-11
Wicked!

Vikarien2002-05-15
Varm och rolig film. Zhang använder här (ifall jag har förstått det rätt) bara "riktiga" människor, tvättäkta resturangägare och lokförare och whatever, som får spela sig själva.

Star Wars: Episod I - Det mörka hotet2002-05-05
Jag hade för mig att podracet var snott ur Ben Hur. Det är i alla fall ett långt (typ jättelångt) race i Ben Hur som jag tror är väldigt berömt. Somnar dock alltid under Spartacus så det kanske finns påfrestande långa tävlingar där också även om jag inte minns dem.

A.I.2002-04-29
Vissa scener är väldigt bra. När familjen sitter vid middagsbordet och roboten plötsligt börjar skratta gillade jag till exempel. Den fick mig att rysa. Synd bara att det är så oerhört mycket i den som är fullständigt uruselt.

Sagan om ringen - härskarringen2002-04-28
På samma gång alldeles för trogen boken och inte nog trogen boken. Det känns som om Jackson hade velat tolka det som en grym actionfilm men inte vågade cutta bort allt som inte har med (det i boken knappt närvarande) våldet att göra, vilket gör filmen onödigt lång och tråkig. Vattenhästarna vid Bruinen är ascoola dock.

Swordsman III: East Is Red2002-04-27
Hrm ... mina försök att förklara storyn kanske inte gav ett helt glasklart resultat ... Den är ungefär så förvirrad som den låter. Fast cool och logisk när man ser filmen. Nästan. Jaja, det är wuxia, man kan väl inte begära en story, eller? De flyger coolt i alla fall.

Robin Hood - Äventyrens man2002-04-24
Bästa Robin Hoodfilmen nånsin. Sean Connery är urcool som den gamle Robin och Harris galne kung Richard är den överlägset mest intressanta Richard jag har sett.

Så går det till i krig2002-04-23
Nåja, så bra är den inte. Men jag skrattade lite grand till och från, det måste jag erkänna.

Vägvisaren2002-04-23
En av Kurusawas bästa filmer. Naturen är storslagen, jag har nog aldrig sett landskap utnyttjas så kraftfullt som i denna film.

Den vilda flykten2002-04-20
Den sämsta Kurusawan jag har sett. Bara en ganska bra vilm alltså. Sen är den ju kult eftersom Star Wars baserades på den.

Swordsman II2002-04-18
Rolig sunk-Hong Kong när den är som bäst(?). Slapstick _är_ kul, ju billigare desto bättre.

Wild Things2002-04-18
Överraskande roande. Plot twists är ju kul till och från.

Bröderna Lejonhjärta2002-04-18
Bästa svenska fantasyfilmen nånsin. Lätt.

Sanjuro2002-04-18
Hehehe. Skojigare görs inte.

Vägen hem2002-04-18
Håller med nephilim för övrigt. Det räcker inte att Zhang Yimou har skitbra färgkänsla och att Zhang Ziyi ser söt ut. Man måste ha om inte dialog så åtminstone ett manus för att filmen ska bära hela vägen hem.

Vägen hem2002-04-18
Varför denna inkonsekvens i namnsättandet? Är det inte så att Yimou och Ziyi har samma familjenamn (Zhang)? Rrrgh.

Att leva2002-04-16
Underwunderdunderbra. En varm och härlig skildring av Kinas historia under halva av förra seklet skildrat ur den lilla människans perspektiv.

Den röda lyktan2002-04-16
Ooooh, va bra. Zhang Yimou är med ganska stor sannolikhet en av världens bästa regissörer.