Senaste aktivitet av vänner tillAlbertSpica
Blecktrumman (1979)
Bumbi78 2025-05-24Förstår att många ser den som ett mästerverk. Själv fann jag den till viss del bra, men det bisarra i situationen tenderar att ta över. Solkart är i alla fall att detta inte är en film som skulle kunnat göras idag.
Night Children (1989)
Bumbi78 2025-05-24Trashig film lite i stil med Class of 84 och ytterligare en fylleroll för Carradine. Men nu gillar jag hans fylleroller och här har han fått lite att jobba med. Streetpunks, Hollywood Boulevard och en hel del snask.
Terror Moon (1996)
Bumbi78 2025-05-21Alien står som så ofta som mall även den här gången. Tar mer än lovligt lång tid på sig att komma igång, men monstret är skönt old-school och helt värdelös var den faktiskt inte.
Speak No Evil (2024)
Gordyal 2025-05-10Man behöver inte ha sett originalet för att känna igen det mesta av filmen. Underhållning för stunden. (7+/15)
Jönssonligan kommer tillbaka (2024)
Gordyal 2025-05-10En positiv överraskning. Gustafsson är helt fantastisk som Gösta Ekmans Sickan. Vid ett par tillfällen glömde jag bort att det inte var Gösta i huvudrollen. Jag gillade även Jonas Karlsson som Vanheden. (8-/15)
Dolda tillgångar (2016)
idaho1981 2025-04-23Väldigt välspelad och snyggt foto, men väldigt Hollywood och för lättsamt i de tyngre ämnena. Stark trea eller svag fyra.
Furiosa: A Mad Max Saga (2024)
Gordyal 2025-02-17Honkytonk hela vägen. Taylor-Joy är helt perfekt i sin roll. Grym "fordonskoreografi". (11-/15)
Hygge! (2023)
Gordyal 2025-02-07Tänk er ett högklassigt och väldigt danskt Norén-drama. Ta sedan bort all smartness och all substans, och kvar blir "Hygge!" - en skitrolig ångestkomedi med svart bälte i dålig stämning. (10-/15)
The Many Saints of Newark (2021)
Punkliv 2021-10-06Trodde verkligen inte Chase skulle skriva något så här krystat och ofokuserat. Det bästa med Sopranos är karaktärerna; här är de bara skal av vad de en gång var - dessutom ofta mer som karikatyrer, dåliga parodier. Borde gjorts som miniserie i stället, så mer fokus kunde läggas på karaktärerna.
The Otherworld (2013)
lordsweden 2019-02-10Ja herregud vilken dokumentär! Älskar den sminkade fransmännen som har porr på väggen
Black Mirror - Black Museum (2017)
lordsweden 2017-12-31Lätt det bästa avsnittet av säsong 4. Älskade historien om läkaren.
Jackpot (2011)
RobinsTaste 2016-08-17Våldsam och skön, men saknar den där finalen vi alla vill ha. Trots detta är det en rolig film.
Riddarfalken från Malta (1941)
RobinsTaste 2016-08-07Inte lika effektiv som Touch of Evil, men charmig ändå. Lägg till den värdelösa henchman karaktären som gangstern Fat Man har så är filmen rätt skön. Snygg och fin, men lite tunn. Svag 4a.
Tillbaka till verkligheten (1986)
RobinsTaste 2016-08-07Den har attityd, men saknar bra prestation i handling, vilket syns i det tråkiga döds-scenerna. Lägg till att jag inte fattar någonting när det gäller dödsryttaren. Är han alien, spöke eller nån random mördare. Fattar nada.
The Wolf of Wall Street (2013)
GordonRamsey 2014-01-10Tre underhållande timmar med roliga karaktärer i intressanta situationer. Jonah Hill är ett jävla freak men helt klart en av de bättre i filmen. Bra skit.