Senaste aktivitet av vänner tillRai
Chimären (2023)
KyLLo 2025-03-25Alla filmer jag har sett av Alice Rohrwacher har väl varit lite egna, men ofta har det inte utnyttjats. Istället har det blivit filmer som är spretiga och stundtals ointressanta. Det här är inget undantag.
Black Box Diaries (2024)
Ful_fisk 2025-03-25Angeläget och engagerande, givetvis. Kan väl tycka att det rent filmiska inte direkt höll toppklass, den blev till exempel lite tråkig emellanåt trots att man ville veta vad som skulle hända. Men absolut sevärd och gripande.
Gigli (2003)
Ful_fisk 2025-03-24Inte fullt så genomusel som befarat, kanske för att den ändå är ganska rolig, även om det förmodligen är oavsiktligt. Eller? Affleck spelar över rätt galet, Lopez är mest bisarr, replikerna är sanslösa och storyn tunnare än Mr Creosotes chokladbit. Och så kommer ögonblick som Christopher Walkens lilla monolog om paj och får mig att storfnissa. Tveklöst en riktigt dålig film, värdig sina razzies, men jag har sett många, många värre filmer i mitt liv.
Blod och svarta spetsar (1964)
Ful_fisk 2025-03-24Mest bara ett gottande i spektakulära mord, men väldigt färgstarkt och påhittigt på ett makabert vis. Snygg och stämningsfull som tusan! Intrigen är desto tunnare och filmen njuter lite väl mycket av kaskaden av mord för att det ska kännas bra i magen, men att det är en stilbildande och för sin tid unik rulle går heller inte att komma ifrån. Godkänt, men det är på gränsen.
Close (2022)
KyLLo 2025-03-24Barnskådespelarna är fantastiska, det ska den ha. Även fint filmad och fina färger. Jag kan stundtals se något äkta i relationerna, och budskapet är tydligt. Däremot står filmen och stampar mest hela tiden, förutom vid ett tillfälle där det är väldigt mycket som förändras på kort tid utan att man som tittare får uppleva det. Det är mer en film där rollpersonerna pratar om händelser eller känslor istället för att det gestaltas. Annars är det mycket upprepningar, kanske mest för att visa hur tiden går. Jag upplever inte att det är en film som berör eller känns mer än någon annan. Den är uppbyggd enligt mall och det är som att Lukas Dhont försöker tala om hur och när man som tittare ska känna.
The Northman (2022)
KyLLo 2025-03-23Första 10 minutrarna var väl bra. Dessutom miljöer och viss stämning som fungerar. Däremot blir det märkligt med ett historiskt äventyrsdrama när det inte känns seriöst eller trovärdigt utan snarare effektsökande.
The Shape of Water (2017)
KyLLo 2025-03-23Färgrik och med snygga effekter, bortsett från linsfiltret. Däremot känns handlingen föråldrad och klyschig, samtidigt som den är dåligt skriven rakt igenom. Definitivt inte någon av Guillermo del Toros bättre filmer.
Hysch, hysch, Charlotte! (1964)
Ful_fisk 2025-03-16Oj vilken pärla! Snygg och genuint brutal och ryslig. Dessutom full av smakfulla vändningar som vände storyn ut och in flera gånger om. Briljant casting, dessutom. Olivia de Hallivands patenterat mjuka ton utnyttjas elegant, medan Joseph Cotten spelar så sjaskig och icke-filmstjärnig att jag länge undrar ifall det verkligen är han. Och ingen kunde göra sådana här huvudroller som Bette Davis gjorde dem! En utmärkt film på alla sätt och vis, en smärre fullträff som inte bör missas!