Medlemkarlmats
Senast inloggad: 2025-11-15
Djur är inte mat. Nu när genusglasögonen åkt av igen kommer betygssnittet med största sannolikhet att fortsätta skjutas i sank. Det borde göras fler filmer som innehåller: djur med partyhattar, cyborgs, vampyrer, kickboxare, raka luggar, Emilio Estevez, mentalsjukhus, gruvfyllon, rutiga skjortor, meningslöst våld, samurajer, ålskinnsbyxor, tjocka enhörningar och kvinnliga vigilantes.
Visa alla »
| 2025-10-12 | Starcrash - Stjärnornas duell (1979) |
Senaste recension
Användaren saknar recensioner
Visa alla »Senaste kommentar
"Jag har inte sett något tidigare från duon Cattet och Forzani men ser att de har gjort ett gäng filmer med mer eller mindre konstnärliga (läs pretentiösa) titlar. Filmfestivalsprogrammet utlovade "En 70-talsdoftande avant-gardistisk feberdröm om ninjor, rivieran och spioner i smoking." och det lät ju ändå lite lovande, med enda trailern jag kunde hitta var på italienska så jag kan inte påstå att jag visste vad jag gav mig in på. Så här i efterhand måste jag erkänna att jag fortfarande inte vet vad jag gav mig in på. Visuellt är det många snygga scener som osar 70-tal, men handlingen är ett riktigt mumbojumbo och även om jag gissar att filmskaparna själva har nån idé om vad som händer så är jag inte helt säker på det. Det här är väl motsvarigheten till att gå på Moderna Museet och stå och nicka lite för sig själv och tänka att det nog är konst för fan. Den korta längden till trots så hann fyra personer lämna salongen långt innan filmen var slut och ärligt talat var jag lite sugen på det själv också trots ninjor och diamanter. Så här förvirrad har jag inte varit sen jag såg Terrence Malicks The Tree of Life och då den fick en 1a så ska jag väl inte vara snällare här. Jag får nog inse att jag inte var en del av den, förmodat, snäva målgrupp som den här filmen riktade sig till. Men med 3,4 i snitt på Letterboxd så är det nog kanske mig det är fel på."
Reflection in A Dead Diamond
Senaste filmlistor
3or att se om
Kopia The 100 Best Movies of the Decade (2010s Indiewire)
Tillsammans är vi oslagbara
Statistik