Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka

RecensionMatrix ReloadedMatrix Reloaded är en uppföljare till \"The Matrix\" som släpptes 1999.

I Matrix är världen som vi alla ser egentligen en enda stor datorsimulering. Maskinerna tog en gång över och söver nu människorna med en uppdiktad värld.
I denna värld finns Neo, som en dag väcks upp ur illusionen och börjar kämpa med motståndsrörelsen.

I Matrix Reloaded fortsätter det och Neo och de andra tar sig an alla hemska datorpogram och robotar. De hotar nu motståndsrörelsens själva hjärta, Zion. Frågan är nu hur och var Zion ska räddas.

Matrix är en mycket bra film, som du genast borde se om du inte sett den (om inte annat för att undvika att läsa vidare min recension som kommer att avslöja en del av handlingen i \"The Matrix\"). Den är riktigt riktigt snygg, har ett bra tempo, en bra stämning, och sist men ändå störst, en väldigt bra handling.

Låt mig börja med att säga: Jag ansåg inte att Matrix behövde en uppföljare. Den slutade på ett bra sätt, och står utmärkt för sig själv.

Matrix Reloaded är oerhört snygg. Effektiv och snabb. Häftig kanske. Det är kul att återse gamla bekanta...

Men ett av Matrix Reloadeds största problem är just att det är en uppföljare till Matrix, som inte behövde någon uppföljare. Om du förväntar dig en lika bra film som passar in med den första blir du besviken. Den passar inte helt in.

En del trådar får visserligen sin förklaring, och det ÄR kul att äntligen få se Zion, men det som i slutet av Matrix såg ut att bli en lätt match för upprorsmakarna är naturligtvis inte någon lätt match. Helt plötsligt och utan förklaring har maskinerna tagit ett gigantiskt steg i sin utveckling, och inte bara kan stå emot Neo någorlunda, utan dessutom på riktigt börjat hota Zion.

Handlingen utvecklas sig sedan heller inte så värst mycket, utan det är mest snygg action som bjuds, vilket gör att man går från smart sciende-fiction till överväldigande mastodontfilm, inget fel på mastodontfilm dock, förutom att man oftare ser sådan...

Det öppnar sig dock en lösning på en del av de problem som finns i handlingen, men den tycks snarare vara en sista utväg för att inte tappa all logik än någonting som verkligen utvecklar storyn. Om jag har fel på denna punkt visar sig dock först i trean... :-)

Sammanfattningsvis kan sägas att det är en mycket bra film (4/5) som dock inte kommer i närheten av Matrix.
Se ettan som fristående och detta som maffig kuriosa!