Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka

RecensionSista dansenFilmen handlar om två par som älskar att dansa. Det ena paret, som består av Tove och Claes, har inte dansat på nio månader för ett dansfiasko i Oslo som Tove blir upprörd av bara vid tanken på Oslo. Det andra paret består av Lennart och Liselott. Det paret har i alla fall hållit igång med dansen. Men Parens fruar är inte så förtjusta i varandra. Claes och Tove har inte träffat dem sedan Oslo...men nu efter nio månader stöter Claes på Lennart när han ska fixa hans döda mor till sin begravning. De börjar prata om Oslo, och om att det skulle vara kul att åka till Norrköping och delta i danstävlingen. Claes är till en början skeptisk till förslaget, men sen så bestämmer han sig för att prata med Tove om det. Claes försöker att prata med Tove men hon vägrar, Liselott går med på det men vägrar att sitta still vid en bensinmack med Tove bredvid sig.
De dansar, och Liselott och Tove blir ganska bra överens, och övertalar sina karlar om att åka till Barbados på semester. Tove säger att de kan använda Claes avlidna mors arv till resan, och då blir Claes förstås arg.
De åker till Barbados, och dricker vin, tittar på dans, och dansar såklart lite själva. Tove bli uppbjuden av en neger och dansar en erotisk dans med honom framför sina vänner. Då blir Liselott på dåligt humör för att killen inte bjöd upp henne.
De har sedan flugit till Blackpool och dansar. Tove och Liselott blir riktiga ovänner där, och det händer en liten olycka när de står ute på piren och grälar...

Filmen är mycket välspelad och intensiv. Det är ett gripande kärleksdrama om svartsjuka och girighet. Inte en av Colin Nutleys bästa filmer direkt men inte sämsta heller. Filmen är väldigt rörig och förvirrande ibland på grund av att den hoppar så väldigt mellan tre eller två olika tidsperioder i parens liv. Det gör att filmen får ett mycket lägre betyg. Men annars är filmen väldigt bra, mest tack vare den vackra och duktiga Helena Bergström. Ewa Fröling och Reine Brynolfsson är såklart också väldigt bra, men det händer då och då att Fröling spelar över, men bortsett från det är hon väldigt bra. Filmen bör nog ses två gånger för att hänga med lite bättre. Se den!