Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka

RecensionGet Smart



Maxwell Smart är den skarpaste fältanalytikern för den hemliga underrättelsetjänsten CONTROL, vars motpol är terroristorganisationen KAOS. Smarts största dröm är att bli en fältagent och få visa världen var han går för. Även om han har vad som krävs så vill hans chef behålla honom i högkvarteret då han behövs där mer och ingen kan göra hans jobb bättre. I samband med en attack mot CONTROL så blir han dock agent i alla fall då agenternas identiteter blir kända och därför svävar i livsfara om de tar sig ut på fältet. Smart blir partner med agent 99 som nyligen genomgått plastikoperation för att kunna synas ute igen utan att bli igenkänd. Detta är inte till Agent 99:es belåtenhet då hon ifrågasätter Smarts erferenhet och träning... något hon gör rätt i.

Regissören Peter Segal har alltid ägnat sig åt komedier. Han är känd för bland annat 50 first dates, Tommy Boy och Anger Management. Tommy Boy är en av mina favoritkomedier vilket gör att jag vet att han kompetent kan blanda bra slapstick med klockrena och elaka repliker.

Steve Carell spelar en karaktär som man sett honom spela förut tycker jag. Han är en allvarsam och eftertänksam karriärsman med torr humor och ambitioner. Det är väldigt mycket Johnny English över denna film men den var dock först då den baseras på en tv-serie som gick på 60-talet som bland andra Mel Brooks låg bakom. Så visst har man sett liknande förut men detta är egentligen originalet. Carell är väldigt lik personen som spelade Smart i TV-serien lustigt nog så vad det gäller liknelse till originalet antar jag att han uppfyller de fysiska kriterierna. Jag kan dock inte uttala mig om prestationen är kongruent dock.

Filmen är väldigt lång... hela 1 timme och 50 minuter vilket är lite i längsta lagret. Den försöker även köra lite \"nakna pistolen\"-stil och ha så många skämt med per sekund som möjligt. Jag skulle säga att den får in en del fullträffar men att den försöker lite för mycket ibland. Filmen höjs upp väldigt mycket av birollskaraktärerna; bland annat så dyker Bill Murray upp i en liten roll som en träd-agent. Terrence Stamp som den diaboliske mästerskurken Siegfried är också en av de stora behållningarna med filmen.

[-]Filmen är lite som en kombination av Johnny English och Jiddra inte med Zohan i det avseendet att det är en agent-parodi och att det bästa med filmen inte är huvudrollskaraktären utan de ikring honom. Skillnaden är att filmen är klart mycket bättre än båda de filmerna tillsammans så en stark trea blir summan för denna film.