nya casino utan svensk licens

RecensionTrue Lies

Den här actionkomedin framstår som en blandning av James Bond och Rambo på samma gång, dock med Arnold Schwarzenegger i huvudrollen som den hemliga agenten Harry Tasker.

I 15 år har han ljugit för sin familj om vem han egentligen är. Han framstår bara som en försäljare på en datafirma. Men egentligen uträttar han livsfarliga uppdrag för att trygga nationens säkerhet.

När han misstänker att hans fru Helen, spelad av Jamie Lee Curtis, har en affär så blir han förkrossad. Han börjar utnyttja militära resurser för att få reda på sanningen bakom Helens dubbelliv och inleder ett farligt spel på liv och död i deras äktenskap. Frågan är om han gått för långt?

Detta är helt klart en av Schwarzeneggers bättre filmer på hans meritlista, mycket tack vare den flerfaldigt Oscar- vinnande mästerregissören James Cameron. Cameron och Schwarzenegger arbetade även ihop på de första Terminatorfilmerna och det verkar som om de är det perfekta teamet. True Lies nominerades till en Oscar 1995 men förlorade den till Forrest Gump som kom samma år.

[-]Att välja Jamie Lee Curtis till rollen som Helen var dock kanske ett misstag. Hon passar visserligen hyfsat som fru men när hon längre in på filmen ska strippa blir det bara besvikelse. Man kunde ha valt en bättre dansare. Men det kan vi ha överseende med.

Jag gillar filmen skarpt på många sätt även om den inte väger tungt på manuset. Dessutom kan det efter den 11:e september kännas lite rasistiskt att låta en arabisk terroristgrupp medverka som skurkar. Filmen bjuder dock på lite roliga skratt då och då och action i hög kvalitet. Inga kostnader besparade.