Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka

RecensionTre önskningarEn fin film med Patrick Swayze. En historia om en familj i svårigheter som en dag har turen att träffa en man med unika egenskaper.

När Jeanne Holman (Mary Elizabeth Mastrantonio) förlorar sin make i krig så lämnas hon ensam med de två sönerna Tom (Joseph Mazzello) och hans yngre bror Gunny (Seth Mumy).

Vi följer vidare historian ur Toms perspektiv och hur de träffar den mystiske mannen Jack (Patrick Swayze). Ju mer familjen lär känna Jack desto mer vill de att han ska stanna hos dem. Men Jack är en vandrare med ett okänt förflutet som har ett högre kall att uppnå här i livet.

Mannen som gjorde sig känd i supersuccén Dirty Dancing spelar här en ovanligt lugn, sansad och neutral roll. På ett fint sätt framhävs historien av alla skådespelarna som en kombination av ett drama och en barnsaga. Men inte alls likt Disney utan på ett mycket seriösare plan.

[-]Martha Coolidge har regisserat den här filmen och det märks nästan att filmen fått en kvinnas touch. Något som bara kan ses positivt och har förvandlat slutet till ett mer unikt ämne.

Elizabeth Anderson, manusförfattarinnan till den här filmen, har tidigare skrivit liknande historier som till exempel Lassie (1994) och Den lilla sjöjungfrun 2 (2000).

Inledningen av filmen kunde kännas lite seg men när filmen väl tog fart så var den så fin att man inte kunde låta bli att uppskatta detta drama. Jag vill lägga betyget mellan en stark trea och en svag fyra men här på filmtipset markerar jag den ändå med en trea då fyror inte ska delas ut hej vilt.