Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka

Recension2 Fast 2 FuriousUppföljaren till den fartfyllda succén The Fast and the Furious (2001). Ännu en fart med bilar, fart, motorer och tjejer i korta kjolar.

Efter att i den första filmen \"The Fast and The Furious\" ha låtit brottslingen Dominic Toretto fly så har Brian O'Conner (Paul Walker) tvingats sluta som polis. Numera försörjer han sig genom illegal \"Street racing\"...

När O'Conner blir tagen av polisen får han ett alternativ till fängelsestraff. Han kan få arbeta av dem för att fälla en av Miamis största brottslingar, Carter Verone (Cole Hauser) som just nu söker racerförare. Vilket är Brians stora talang. Brian går med på saken under förutsättning att hans gamla barndomskompis Roman Pearce (Tyrese Gibson) agerar hans partner. Dessutom har de agenten Monica Fuentes (Eva Mendes) på sin sida som under ett års tid har arbetat \"undercover\" som Verones flickvän.

Det blir tufft för Brian som både måste hålla sin täckmantel som racerförare trovärdig och samtidigt hålla polisen Markham (James Remar) på avstånd, då han hela tiden försöker arrestera skurkarna i förtid...

[-]Den här uppföljaren har verkligen drabbats av det som brukar hända just uppföljare. De handlar om exakt samma sak och har inget nytt att komma med. Vanligtvis i actionfilmers uppföljare brukar man krydda med större explosioner och mer skottlossning. Här har man försökt göra samma sak med bilracing. Dock är det bara tråkigt när man sett dem sitta bakom ratten i nästan två timmar.

Paul Walker spelade jättebra mot Vin Diesel och Jordana Brewster i första filmen men här är det bara han kvar. Det känns som om han blivit övergiven på något sätt och att b-skådisen Tyrese Gibson svansar efter utan att hans roll har någon betydelse. Ja hela filmen är faktiskt ganska betydelselös.

Filmen är regisserad av John Singleton, mest känd för sina Michael Jackson-produktioner och nyinspelningen av Shaft (2000). Ingen toppenregissör precis. Jag tänker inte gå in på manuset heller för det finns ingen handling av intresse i filmen och man kan kort och gott säga att hela produktionen är ett sömnpiller och slöseri med pengar. Jag sågar filmen i tjugoåtta delar och ger den en etta i betyg.