Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka

RecensionLegender från övärldenTrollkarlen Ged är ute efter att finna orsaken till obalansen i världarna efter att bland annat drakar har visat sig i människans värld. På sin färd träffar han den unge prins Arren, som är på flykt från sitt land och jagas av mörkrets skepnader.

\"Legender från övärlden\" är en animerad film från Studio Ghibli, som under mer än tjugo år givit oss fantastiska berättelser från bland annat mangan. När jag tänker på Studio Ghibli så blir jag alldeles varm i hela kroppen då filmerna betecknas med charm, spänning, fantasi och ren magi i otroligt vackra miljöer.

Manus och regi står Goro Miyazaki, son till den fantastiska Hayao Miyazaki som bland annat gett oss \"Min granne Totoro\" och \"Spirited Away\" för att nämna några, för och det här är hans första projekt inom animen. Tyvärr når den inte upp till mina stora förväntningar som jag hade sedan tidigare.

[-]Det känns som en ganska innehållslös film som varken bygger upp någon spänning till den här äventyrsfilmen som blandas med fantasy. Inte heller finns charmen som man ofta brukar hitta i filmer från just denna studio. Man börjar med att ge publiken frågor som enbart byggs på allt eftersom filmen går och man levererar inte heller några svar till dem.[*]

De rika och vackra detaljerna saknas och jag tycker man går en ganska enkel väg då det gäller teckningen för att vara från år 2006. Man har tidigare charmat publiken med mycket välgjord anime från både 80 och 90-talet, men främst från detta årtioende och det här är långt ifrån det bästa jag sett.

Jag saknar alldeles för mycket för att den här filmen ska nå upp till några av de övre eller högre betygen och får nu enbart en tvåa. Väldigt besviken!