Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka

RecensionTrollFamiljen Potter har precis flyttat in sina sista kartonger i den nya lägenheten. Medans pappa Harry handlar mat och mamma Anne packar upp så får sonen Harry Junior i uppgift att se till så att hans lillasyster Wendy inte hittar på något fuffens. Det är dock lättare sagt än gjort. Wendy springer ner i tvättstugan och gömmer sig och när Harry hittar henner så är hon inte riktigt sig själv. Hon morrar, bits och beter väldigt konstigt. I samband med middagen så utlöser Wendy brandlarmet vilket leder till att familjen Potter får träffa alla sina grannar. Deras grannar består utav ett gäng mer eller mindre normala individer. Den mest udda är Eunice St. Clair; En gammal dam som Harry Junior tycker verkar konstig, men ändå lyckas bli god vän med.


Tiden går och Wendys udda beteende verkar inte avta. Föräldrarna tror bara att hon är lite hyperaktiv och att det så småningon kommer att gå över, men Harry Junior anar ugglor i mossen. Skumma saker händer i byggnaden som de bor i. Den enda förutom Harry som egenligen lägger märke till det är Eunice. Hon Förklarar för honom vad det är som har hänt. Det ondskefulla trollet Torok har fört bort Wendy och använder sig av hennes skepnad för att förvandla människorna i byggnaden till monster för att sedan starta ett krig mot mänskligheten. Tillsammans måste de nu sätta stopp för Torok...


Visst verkar det som om manuset till den här filmen inte var särskilt tjockt och det var det nog inte heller. [-]Storyn i Troll känns faktiskt lite tunn till och från, men de häftiga specialeffekterna räddar den ganska bra. Regissören John Carl Buechler är faktiskt mer känd som specialeffektsmakare än som regissör så det är faktiskt inte så konstigt. Utöver det så bjuds det också på ett mindre musikalnummer i mitten av filmen vilket inte går av för hackor. Är du ute efter en läskig skräckfilm tar du helt fel. Troll är mer inriktad på spänning och magi än på ren skräck så jag skulle nog kalla det för en fantasy-film. När det gäller skådespeleriet så har jag inget att klaga på. I huvudrollen ser vi Noah Hathaway(\"Den oändliga historien\"). I några av de övriga rollerna ser vi Julia Louis-Dreyfus(\"Seinfeld\") och Sonny Bono.


Troll är absolut inte en av mina favoritfilmer, men den är så härligt udda! Magi, groteska, sjungande monster och talande svampar är verkligen roligt att titta på i en och en halv timme. Dessutom så kommer jag inte ifrån det faktum att huvudpersonen har exakt samma namn som en av de mest kända fantasy-karaktärerna i nutid nämligen: Harry Potter! För den som gillar Harry Potter-filmerna och är sugen på en lättsmält matiné-film i temat magi så är detta ett säkert kort.