Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka

RecensionArmy of Darkness - Evil Dead IIIDen första Evil Dead-filmen är ju verkligen ett beundransvärt projekt gjort med små medel och stor entusiasm.

Sen råkar den slå och \"bara\" därför kommer det uppföljare som egentligen inte fyller nått syfte alls förutom att bara bli filmer helt i mängden. Tvåan var en helt meningslös nyinspelning av ettan och nu... Evil Dead goes Hollywood.

Här har det blivit högbudget med ett manus enligt formel 1A. Det är tråkigt när en film är gjord för att söka sig till en publik istället för tvärt om.

Som filmälskare har jag väldigt svårt för när man förvandlar något som blir en stor succe (Evil dead 1) till något helt själlöst bara för att dra in pengar på det. Den första filmen var som sagt väldigt speciell och en liten milstolpe i skräckhistorien medans del 2 och 3 har ju inget som helst intressant filmhistoriskt sett att bjuda på.

Manuset är något av det tunnaste jag någonsin stött på. Bakom en massa lätt ihoprört medeltida nonsens, löjliga repliker och flams och trams finns just...ingenting.

Sen har man kryddat på mer än vanligt med dåliga \"One-liners\" bara för att man ska tycka att huvudrollskaraktären Ash är stencool. Denna film är nästan så långt ifrån stencool man kan komma.

Allt är så strömlinjeformat och själlöst att det hela blir ungefär lika intressant som en soppa gjord på enbart vatten.

Lättuggad hollywoodfilm gjord på ett löpande band med bara profit i tankarna...

Filmen finns med två olika slut.

Först regissörens eget originalslut som är bättre än det slutgiltiga \"lyckliga\" slut som filmbolaget krävde eftersom det hela skulle dra in så mycket pengar som möjligt när filmen gick upp på bio.

Riktigt uselt.