RecensionEtt litet mirakel - Simon Birch
Simon Birch är en charmig och mycket gripande berättelse om svårigheten med att vara annorlunda och om styrkan i en sann och varaktig vänskap. När Simon Birch föddes var han lika liten som en knuten näve. Läkarna gav honom inte stora chanser att överleva, men Simon överraskade med sin starka livsgnista. Han blev äldre, men inte så speciellt mycket större. Simon Birch är en liten avvikande pojke vars trygghet i tillvaron är en stark vänskap med den faderlöse kamraten Joe. Tillsammans söker de svaren på sina livsgåtor.
Simon Birch, en okänd film som jag aldrig hade hört talas om innan en kompis visade den för mig. Visste absolut ingenting om den men la mig i sängen och gav den en chans och det var tur det för vilken fantastisk varm och fin berättelse jag precis hade sett när eftertexterna rullade. Från ingenstans kommer den här filmen om en kortväxt pojke som har ett stort hjärta och det ger en sån feelgood värme i hela kroppen. Du får uppleva glädje, sorg, mod och hjärta när du tittar på den och du gör inget annat än att le och det kommer bli svårt att hålla tillbaka tårarna ibland.
Simon Birch spelas av Ian Michael Smith, en okänd person som inte har gjort något annat än den här, vilket jag tycker är mycket konstigt med tanke på att han är helt fantastisk i filmen. Simons i stort sätt enda vän är Joe, spelad av Joseph Mazzello, han däremot är mest känd för sin roll som grabben i Jurassic Park. När man ser dem här två tillsammans på vita duken så känner man verkligen deras vänskap. Dem är verkligen bästa kompisar och man får dela deras känslor och äventyr dem hittar på. Dem lite äldre skådespelarena i filmen spelas av Ashley judd, Oliver Platt och David Strathairn, tre mycket talagfulla skådespelare som lyser starkt i filmen. Jag är väldigt svag för Srathairn, han är lite av en favorit för mig, en \"guilty pleasure\". Det var även kul att se Jim Carrey i en liten bi - roll som den vuxna Joe. Den här filmen tycker jag absolut att man ska ge en chans, jag tror att ni kommer bli lika positivt överraskade som jag blev och älska den lika mycket som jag gör.