RecensionAlyce

Lewis Carrolls berättelse om Alice i Underlandet är en välkänd historia och har man inte läst boken så har man säkert sett någon filmatisering av den (man har hunnit göra några stycken nu). Själv har jag både läst boken och sett flera filmatiseringar av den, inklusive den tecknade Disney-klassikern från 1951 och Tim Burton-versionen. Jay Lee har både skrivit och regisserat filmen Alyce från 2011, som är en nytolkning av denna klassiska berättelse.

Handlingen kretsar kring en ung kvinna vid namn Alyce (Jade Dornfeld) som är missnöjd med tillvaron - hon har precis kommit på sin pojkvän med att ha varit otrogen. Hennes väninna Carroll (Tamara Feldman) försöker muntra upp henne genom en utekväll på en nattklubb. Till en början har de roligt men under kvällens gång råkar Alyce av misstag göra sig skyldig till Carrolls död.

Tyngd av skuldkänslor hamnar Alyce i kaninhålet (bildligt talat) och försöker fly undan verkligheten med hjälp av sex, droger och våld samtidigt som hennes sinne slits i stycken undan för undan - men det är bara början av mardrömmen.

Som helhet är filmen väldigt bra och den är väldigt spännande samtidigt som den utgör en intressant karaktärsstudie, och skådespelarna gör väldigt bra ifrån sig. Jag tänker inte berätta vad som händer men det finns en scen som är lite väl sjuk och för min del hade man gärna fått klippa bort just den delen men i övrigt finns det inte mycket att klaga på.