Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka

RecensionThe OthersGrace bor med sina två små barn i ett gammalt, gigantiskt hus under 40-talet. Barnen är mycket ljuskänsliga, om de kommer i kontakt med solljus dör de på bara en liten stund. Graces två barn, Anne och Nicholas, påstår att huset är hemsökt. Grace som är djupt troende tror inte på detta utan skäller i stället ut barnen. Efter ett litet tag flyttar det in tre stycken hembiträde på grund av att de gamla försvunnit spårlöst. Efter detta börjar mer och mer underliga, och kusliga, saker ske. Snart börjar även Grace bli orolig över att huset kan vara hemsökt...

Filmen är känns verkligen som en äkta spökhistoria. Stämningen byggs upp eftersom med en ganska lugn början som efter ett tag blir en ordentlig skräckhistoria. Vissa delar av filmen påminner lite grann om \"Sjätte sinnet\", \"The shining\" och \"The haunting/Det spökar på Hill house\", fast den är betydligt bättre. Slutet är fantastiskt, troligen det bästa jag sett.
Skådespelarna, som bortsett från Nicole Kidman är okända, gör utmärkta, välspelade roller. Tjänstefolket är fantastiska i sina roller, dom känns lite små kusliga av och till. Filmen är skriven, regisserad och komposerad av Alejandro Amenábar som tidigare gjort filmer som \"Fjärilens tunga\" och \"Open your eyes\", som blev omfilmad med Tom Cruise och Cameron Diaz, då under titeln \"Vanilla sky\". Jag tycker att \"The Others\" var en fantastisk film på alla sätt och jag kan inte ge den annat än en femma, det är ett mästerverk.