Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka

RecensionMM handlar om att en barnamördare går lös i staden. Morden upprör allmänheten och en hetsjakt bryter ut där alla vill åt mördaren för att utfärda enligt dem själva en rättvis dom. Stadens övriga brottslingar upprörs även av morden och då polisen gör razzior i den undre världen beslutar de sig för att också hitta mördaren. Filmen skildrar denna jakt och hur det leder till att mördaren tillslut hittas.

Händelsemässigt är filmen klart underhållande men anledningen varför man skall sätta sig och se just denna (händelsemässigt väldigt förutsägbara film) av alla de gamla deckarklassikerna är att denna är intressant ur andra perspektiv också. Filmen spelades in 1930 innan nazismen blev stark i Tyskland. Det kan vara svårt att tänka sig men under mellankrigstiden var tyskland ett liberalt land. Detta färgar denna film som både är öppensinnad och förlåtande.

För varför kan en film som handlar om något så groteskt som en person som mördar små barn vara annat än dömande? Personligen har jag ingen aning om hur regissören bad sig åt men man fattar empati för mördaren. Mördaren är inget monster utan en människa precis som alla andra. Han känner rädsla och trots att han har en grovt perverterad hjärna även skuld.

Jag tycker att denna film var väldig bra och är ett måste för alla som gillar högklassig filmunderhållning.