bokföringsprogram enskild firma

RecensionMemento

Att denna film ligger i topp tio hos världens största filmsajt – imdb, är för mig ett mirakel. Att någon över huvud taget skulle kunna gilla denna film är för mig ett mirakel. Men, men – smaken är ju som baken.

För en del kanske detta är en spännande och djupsinnig mästerligt gjord thriller, men för mig är hela filmen preciös smörja. Allt är nonsens och storyn är av det löjligaste slaget. En man med minnesförlust glömmer saker bara några minuter efter att de inträffat och har foton och tatueringar över hela kroppen på/om olika personer och inträffelser – bara för att komma ihåg dem.

Filmen har dock en skickligt visad omgivning och en bra Guy Pearce i huvudrollen. Men med det kommer man inte långt. Det är dock många som påstås ”fatta den” och därmed många som gillar den. Eller är det många som tror att de gillar den och sätter högsta betyg bara för att ett tusentals andra personer har gjort det. Vem vet? Enligt min teori finns det iaf inte något att förstå och även om det skulle finnas något (som alla påstår att det gör) finner jag ingen bra anledning till Christopher Nolans (regi) beslut att visa samma scener gång på gång. Det blir fort tröttsamt och jobbigt och nu kans inte ens Pearce insats hålla upp filmen.

Trots att regissör Nolan anstränger sig så hårt för att få publiken att känna medkänsla till Pearces rollfigurs lidande, misslyckas han då allt man ser är samma scen om och om igen. Värdelöst nonsens enligt mig, världens bästa film enligt andra. Hursomhelst får jag inte ro av att titta på en film med okronologisk ordning som leker med tiden och som i slutändan ändå inte kommer fram till något.