Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka

RecensionDödligt möteAssassins (originaltiteln på den här actionrullen) är regisserad av Richard Donner. Den mannen har gjort tillräckligt med kultklassiker för att platsa i filmböckerna för evigt. Eller vad sägs om meriter som Omen, Superman - The Movie, The Goonies, Lost Boys, hela packet med Dödligt vapen-filmerna och så Ladyhawke?

Men karlen gjorde en stor tabbe med den här i alla fall.
Den handlar om två oerhört skickliga och proffsiga proffsmördare (så kallade hit men) som är vitt skilda från varandra. Den ene (Robert Rath) är en gammal mördare som är trött på allt dödande och vill dra sig tillbaka till en hyfsat normal tillvaro. Den andre (Miguel Bain) är en ung och hungrig jävel som njuter till 100 % av sin sadistiska inställning till tillvaron. Han gillar bland annat att utföra attentat under begravningar på kyrkogårdar.

Miguels mål är att bli the one and only, alltså den bäste någonsin. Men Råttan har andra planer, för han måste ju självklart tävla med Miguel och krossa honom till varje pris.
Till sin hjälp har han den otroliga sötnosen Julianne Moore (den enda skådespelerskan som klarar sig).
Många platser utforkas och leks (skjuts) det på, bland annat Seattle och Puerto Rico.

Denna actionthriller är enerverande usel. Visst är den en hederlig actionrulle i all ära, men presenteras på ett dåligt sätt. De skjuter bara i den och håller sopiga dialoger.
Den drar också på för evigt, och jag frågade mig första och enda gången: när tar skiten slut någon jävla gång???
Som sagt klarar sig snyggingen Moore, men Sylvester Stallone är stel och Antonio Banderas likaså, men det värsta är att han är så over-the-top att hans karaktär bara blir fånig och jobbig. Om han spelar över hela sitt register så spelar Stallone snarare under. Totala motsvarigheter.

Det är dock värt att notera att bröderna Andy och Larry Wachowski skrev manuset. De fick till det något år senare med superba Bound, en modern liten klassiker som absolut inte bör jämföras med denna kalkon.

Endast för actionfans som vill se precis allt som gjorts inom genren, t.o.m. det allra sämsta.

Jaja, Rocky är ju med i alla fall.