Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka

RecensionAlfieNär det gäller en sån film som denna, får det inte mer än en trea i betyg. Den är för seg och ganska prentitiös för att man ska kunna njuta av den till fullo. Det är iallafall härligt med en film vars huvudrolls tankar talas direkt till publiken, i detta fall, Jude Law som Alfie tittar in i kameran och berättar om vad han gör, tänker och såna grejer. Vi följer hans liv som tjejtjusaren Alfie som gillar vin, kvinnor... och ännu fler kvinnor. Han tror sig ha ett lyckligt liv, men vi i publiken vet direkt att han är mitt i en tragedi. Därför känns det lite för förutsägbart, men trots det, är Jude Law helt övertygande perfekt och så trovärdig att man faktiskt tror han är Alfie. Men tyvärr tyckte jag bättre om gamla versionen med Michael Caine. Annars duger Law, hans nuna är ju ändå skön att titta på.

Men utan Susan Sarandon och Sienna Millers övertygande roll, hade filmen varit ingenting. Och naturligtvis finalen. Det är så typiskt amerikanskt, men samtidigt gillar jag faktiskt hur filmen slutar.

Alfie är killen som bor i en ruckig lägenhet och charmar sin tjocka granne med att städa hans lägenhet när han drar ut på stan med sin moped och kör till jobbet som limousinförare. Han försöker hinna en massa en dag - sex med en ny vacker kvinna i baksätet på limousinen, prata ut med kompisens flicka mm. Men när det gäller Alfie, så ähum, man vet ju vad som kan hända, och slutligen möter han den stora kärleken... eller gör han det?

Jag har lite svårt för stämpeln som rik skitstövel som ljuger kvinnor upp i ansiktet och ändå går kvinnorna på det. Det känns lite gammalmodigt, och det är det nog. Måhända finns det såna killar idag, men alltmer sällsynt. Annars är karaktären Alfie en ganska tragisk och härlig rollfigur, men filmen i sin helhet blir ganska tjatig och seg. Men det är kul att för en gångs skull få vara med om huvudrollens tankar. Bra idé, men resultatet är medelmåttig.