RecensionFöräldrafällan

Disneys typiska romantiska familjekomedier är rätt charmiga men dom flesta går dessvärre rakt ner i stöpet, men var lugn, det gör inte denna gulliga film som är en ny version på en av Disneys 60-tals filmer: \"Föräldrafällan\" från 1998.
Annie James bor i London med sin mamma Elisabeth, som är designer för brudklänningar.
Hallie Parker bor i Napa, Kalifornien med sin pappa Nick, som äger ett vinplantage (där dom odlar vin). Båda flickorna möts på ett läger och upptäcker att dom är OTROLIGT lika varandra. Det visar sig att tjejerna är tvillingar och dom båda mötts för första gången sedan födseln. När dom får veta om varandras föräldrar så får dom den stora idén att byta plats med varandra, Hallie åker till London som Annie, och Annie åker till Kalifornien som Hallie.
Deras plan är såklart att få sina föräldrar att bli ihop igen efter att ha varit skilda i 11 år. Det hela ser ut först att vara enkelt, och föräldrarna märker inte någon skillnad, tills det dyker vissa förhinder plus att pappa Nick har blivit förälskad i en fotomodell vid namn Meredith Blake, som i flickornas ögon påminner om Disneys egen Cruella de Ville!!
Det här måste ha varit en väldigt påkostad film för att vara en typisk komedi med gulligt budskap från Disney. Det är både inspelat i England och i USA så man kan på sätt och vis säga att det är en amerikansk-brittisk film. Den här filmen innehåller dessutom dataeffekter, för i rollen som båda tvillingsystrarna ser vi en ung Lindsay Lohan (som spelar så otroligt bra här att jag nästan tycker att hon spelade bättre för än nu). I rollerna som föräldrarna ser vi Dennis Quaid och Natasha Richardson som båda 2 är ett vackert par att man nästan skulle kunna tro att dom var gifta på riktigt. Musiken är en blandning utav gammal dansmusik i form utav Frank Sinatra och i lite Chicago/Pete Cetera-anda att det känns lite som om den försöker se gammaldags ut fast den utspelar sig i nutid. För att vara en typisk romantisk komedi så är den ovanligt lång; 127 minuter, och det kanske känns som om man kommer att somna men inte då.
Jag skrattar till det mesta och så njuter jag utav att få se och höra Lohans fantastiska agerande med olika dialekter och personligheter och att få se henne dubbelt gör inget, det ser så trovärdigt ut som bara den.
Filmen kan helt enkelt bara få en 5:a, för den innehåller allt som den här typen av filmer ska innehålla, och för att gå in på detaljerna, så märker jag inte ett enda scriptafel nånstans, och det är skickligt gjort!!! 5:a!!!