Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka

RecensionHåll käft!Håll Käft! är en fransk film med orginaltiteln \"Ruby & Quentin\"/\"Tais Toi\" vilka spelas av herrarna Gerard Depardieu och Jean Reno.

Quentin är en pratglad burfågel med gott hjärta och inte alltför högt IQ, Jean Reno är en våldsam hitman med högt IQ och inte alltför mycket hjärta. De bägge möts i fängelset och...
det är faktiskt helt hysteriskt, jag höll på att skratta mig ur fåtöljen.
(Och det händer mig... skulle säga inte ofta men sanningen är nog att det nog aldrig har hänt tidigare)
Första halvan av den här filmen är hur rolig som helst,
och det är Gerard Depardieu som är helt sanslös,
skulle inte ens för mitt liv kunnat gissa att han kunde vara så rolig.
Hur som haver, Jean har stulit 20 miljoner och mordgalna gangsters intrigerar för återskaffande. Onödigt att säga så har gentlemännen inget val utan rymmer så småningom fast med helt skilda motiv för att inte säga världsuppfattningar. Det udda paret jagas av polisen och naturligtvis nämnda gangsterorganisation. Jean är ute efter hämnd, Quentin efter lycka, vad som är klokast får ni själva se filmen och ta ställning till.

Till filmens stora fördel, trots att det låter motsägelsefullt för fransk film, så är den emellanåt våldsam och kusligt slutgiltig. En sak är säker, fransmännens filmstil skiljer sig mycket från jänkarnas, och det är enbart positivt. (Iaf i det här fallet)

Betyg och kontentan?
Filmen är hur rolig som helst under första hälften, andra hälften planar sakta men säkert ut till ett slut kommer som... mest rinner ut i sanden.
Antar att det var svårt att komma på en lika fyndig andra hälft, men likförbållat säger jag åt er att se den här.

Jag har skrattat så jag har ont i magen,
filmen får 7 dagars magvärk av 10.