Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka

RecensionSkriet vid midnattVill börja med att säga: Wow!! Jag hade inga som helst förväntningar på filmen när jag började. Det enda jag visste var att Vincent Price var med i en av rollerna och att filmen utspelade sig i ett hus.

Den rike herren Frederick Loren (Vincent Price) har bjudit in fem olika personer till sin frus (Carol Ohmart) fest. Han har även utlyst en tävling. De som kan stanna hela natten kommer att få ett pris på 10'000 dollar. Reglerna är enkla, efter midnatt så kan man inte ångra sig utan måste vara med, om herr Loren dör så får de pengarna ändå och om någon av \"de tävlande\" dör så delar de andra på dennes pengar.

De fem gästerna består av Lance Schroeder (Richard Long), Watson Pritchard (Elisha Cook Jr.), Dr. David Trent (Alan Marshal), Ruth Bridgers (Julie Mitchum) och den otroligt söta Nora Manning (spelad av Carolyn Craig) alla med olika bakgrunder och anledningar till att få vinna dessa 10'000 dollar.

Handlingen är banne mig nästan snudd på ett mästerverk. Det blir ordentligt spännande och ibland kan det hända att man hoppar upp ifrån soffan.

Skådespelarna är riktigt bra men det är främst Vincent Price, Carolyn Craig och Elisha Cook Jr. som nästan bär fram filmen själva och gör den sevärd.

Det som gör filmen så otroligt bra är den fantastiska stämningen och musiken som är fenomenal. Att sedan handlingen tar vissa konstiga och oförutsägbara vändningar är bara till fördel för annars så skulle den blivit för linjär och tråkig.

Men jag blir nästan lite ledsen när filmen är slut för den är bara 74 minuter lång. Jag hade viljat se mer, exempelvis mer av vad de andra karaktärerna gör då alla väljer att låsa in sig själva på sitt rum och det finns annat också. Men nu är det inte så. Jag kan med gott hjärta rekommendera filmen för så väl Price-älskare som alla andra som gillar film.