Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka

RecensionRocky IIIEfter att i andra filmen ha vunnit sitt andra möte mot Apollo och nu är tungviktsmästare så tar han tio raka vinster och tjänar massvis med pengar på sponsorkontrakt. Men efter att hans tränare Mickey avslöjat att han matchat Rocky mot alltför enkelt motstånd vill Rocky bevisa att han fortfarande är en bra boxare. Detta skall göras mot Clubber Lang som är den främste utmanaren till Rocky, och efter att Rocky lyckats övertala Mickey så påbörjar de träning för matchen. Men Mickey tycker att det är alldeles för mycket cirkus runt uppladdningen, och är allmänt missnöjd över att Rocky bryr sig mer om medierna än själva matchen.

Minuterna innan matchen börjar kollapsar Mickey och Rocky vill ställa in fighten men går ändå upp i ringen. Väl där lyckas han inte koncentrera sig på matchen och Clubber knockar honom redan i andra ronden. Rocky tar sig så fort han kan till Mickey och sitter vid hans sida när han dör. Efter detta sörjer Rocky sin tränare och han tar på sig dödsfallet och känner inte alls för att boxas, men då dyker Apollo upp och säger att han vill träna honom. Efter viss övertalning accepterar Rocky erbjudandet och de åker till Los Angeles för att Rocky ska återfå ?the eye of the tiger?, men den rätta motivationen finns inte där och sagan om Rocky verkar gå mot sitt slut.

Men återigen kommer Adrian till undsättning och hjälper Rocky att inse att Mickey inte kommer tillbaka oavsett vad han gör eller hur mycket han sörjer. Nu måste Apollo se till att Rocky återfår sin gamla form och kan återta titeln som tungviktsmästare från Clubber Lang. Men kommer han lyckas?

Denna filmen är inte lika välgjord som de två första, men ändå väldigt underhållande och boxningsscenerna är bättre gjorda än i de tidigare filmerna. Det är också i denna filmen som hitlåten ?Eye of the tiger? finns med för första gången. Alla skådespelarna är bra, men Mr. T är mest trovärdig som den arga boxaren Clubber Lang, en roll som passar honom perfekt.