Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.7
av 5

Chinese Box


Sex månader innan Storbritanniens sista koloni återlämnas till Kina råder osäkerhet och rädsla inför framtiden. Den brittiske journalisten John, försöker fånga atmosfären och människorna i ett Hong Kong på väg att dö ut. Samtidigt står han själv vid ett vägskäl i livet: han har fått veta att han har högst sex månader kvar att leva. Hans största smärta är dock den obesvarade kärleken till Vivian, den enda som kan ge honom livsgnistan tillbaka...


Originaltitel Chinese Box
Regissör Wayne Wang
Manus Jean-Claude Carrière, Larry Gross
Genre Drama, Romantik, 90-tal
Skådespelare Jeremy Irons, Gong Li, Rubén Blades, Maggie Cheung, Michael Hui, Jared Harris
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 128
Filmnummer 2999

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Galivan
2016-07-18
Originell och karaktärsfull. Öppen och dynamisk och tar in sammanhanget med Hong Kong och sätter saker i perspektiv. Den har en viss obekväm känsla i och med huvudpremissen. Fotot med handkamera ger nästan sjösjuk känsla, mycket rörelse i mer eller mindre röriga miljöer. Bra och naturlig dialog och skådespeleri. Stark 4.
noob
2010-08-12
Hade hoppats på ett spännande Hong Kong-porträtt, men egentligen händer inte särskilt mycket. Största behållningen är att stirra på Gong Li.
Endymion
2007-01-04
Stark trea. Smärtan i Irons' karaktär är riktigt plågsam. Irons är grym på såna rolltolkningar. Tyvärr snubblar filmen lite över sin egen tristess.
WillyV
2006-10-27
Deprimerande men mkt bra spel av Irons.
c3po
2005-12-07
under regi och känsla
c3po
2005-12-07
Jeremy Irons är så bra i denna film!
MilkMonkey
2005-06-03
stenansikterna Gong Li & Jeremy Irons tillsammans! Detta är filmen Harrison Ford peppar sig med när han blir mobbad för sitt lilla känsloregister . . . så mycket sagt är den helt OK, men det är inte huvudgrejerna som gör den sevärd utan Maggie-historien och diverse andra detaljer
adelaida
2002-12-25
rätt bra.. två och en halv kanske.