nya casino utan svensk licens

3.5

Evangelion: 1.0 You Are (Not) Alone

Shinji Ikari kallas till Tokyo-3 av sin far för att slåss mot monster som invaderar staden, och kallas änglar. Det här är första delen av fyra i filmatiseringen av TV-serien från 1996.

Haenskii
2018-08-18
Tyvärr. Min första Mecha Anime och kommer nog inte att fortsätta med den genren något mer. Också en väldigt irriterande huvudkaraktär.
Hypostas
2014-03-08
Snyggt, men tempot i tv-serien passar mig bättre och där ges det självklart mer tid till pauseringar och karaktärsutveckling. En besvikelse faktiskt då detta känns som vilken run-of-the-mill-anime som helst och inte alls når upp till seriens verkshöjd.
MaxMackan
2013-03-04
Sänker faktiskt efter att jag sett andra rebuild-filmen. Den är oerhört inspirerad och verkligen "bygger om" och när man vet att de kan så bra, då kastar det lite skugga på denna poänglösa, oinspirerade, "scen för scen" hyllningen till sitt egna grundmaterial.
MaxMackan
2013-03-03
Det är riktigt bra. På många sätt tjänar den här serien på filmens nedkortning. Då den i jämförelse med serien är mer koncis, direkt och fokuserad i sitt berättandeän den ofta flummiga tv-serien. Just NGE tjänar på det medan andra serier som till exempel Berserk gör sig bättre i det långa formatet. Mitt största problem som håller det här borta från att vara en riktig pärla hänger mycket ihop med att jag sett serien. För varenda bildkomposition i stort sett är helt och hållet exakt likadan. Jag förstår faktiskt inte varför man inte försökt särprägla den här filmen mer om man nu vill göra en reboot? Sen att det här är snyggare och fräschare i animationsteknik är en annan sak. Men precis som samma passage i serien är det här en engagerande och välskriven historia om en ofrivillig hjälte och hans resa mot att iklädda sig just den rollen. Men det är emellan karaktärerna magin finns. Rei, Misato, Ritsuko och "Father" driver Shinji framåt på olika sätt. Både i historien och i sin egen utveckling.
köttfärs
2012-08-24
Väntar på att se nästa del. Den här filmen är underbar och känns som en av anledningarna till att jag ser anime.
amam
2011-09-18
Snygg även om Shinji är ganska så osympatisk. Värt att notera att jag inte har sett serien vilket är något av en dödssynd om man ska titta på en långfilm baserad på just en serie. Men den var underhållande ändå.
Kvalsternackan
2011-06-05
Väldigt snygga stridscener men det är alldeles för snabbt klippt så att det fantastiska berättandet försvinner lite.
Plockepinn
2010-10-19
Väldigt snygg och intressant variant på serien. När jag först hörde om idén så kändes det lite som EKG, men jag är positivt överraskad. Dock ogillar jag bristen på desperation hos Shinji som kändes så slående i originalserien och istället känns det mest som halvdan depression och självömkan här. Fortfarande väldigt bra, mycket bättre förklaringar än i originalet.
Hawake
2010-06-22
Håller totalt mer föregående talare om att filmen (handlingen) går aldeless för fort, men fortfarande förbannat bra gjort med grafiska uppdateringar och musiken har även gjorts om villket jag gillar.
schramm
2010-01-13
Inte riktigt lika bra som tv-serien (det går för snabbt), men fortfarande är det fantastiskt. Höjer eventuellt efter att jag sett de kommande tre filmerna.