nya casino utan svensk licens

Jag vill inte leva detta livet

Henke och Sebbe är i 20-årsåldern. Ständigt har de döden omkring sig. En efter en dör deras kompisar. När sedan Jonny, deras bästa vän, hoppar från Angeredsbron brister allt. En kork GHB blir den enda trösten. Henke och Sebbe lever ett liv utan glädje, ett liv de inte vill leva.

Filminfo

Originaltitel Jag vill inte leva detta livet
Alternativ titel I Don't Want to Live this Life
Regissör Renzo Aneröd, Bo Harringer
Manus Renzo Aneröd, Bo Harringer

F-M-J
2015-02-22
Jag är väll en av dem som stör mig på att subjekten i filmen är såpass medvetna om att filmteamet är med dem när inspelningen sker. Det hela känns krystat och iscensatt (även fast det inte är det). Visst, stigmatiseringen åberopas tydligt i dokumentären vilket är bra och man får en inblick i hur haltande Sveriges hjälp för missbrukare är. Men samtidigt finns det oerhört mycket dokumentärer som är mer insiktsfulla än denna som tacklar samma tematik.
Celestial303
2014-03-29
Stark. Påminner om Reindeerspotting och är lika tragisk och ångestladdad.
Raimo_1985
2012-08-21
Starkt :I
larox
2012-02-21
Känner hopplöshet, känns som att trampa vatten i lera. Beklämmande! Alltid värdefullt att få se in i andra människors liv men här finns inget hopp - om jag ska tro kameran! Fruktansvärt att vi inte har adekvat hjälp att ge dessa trasiga själar - bara uppehållstillstånd för kortare perioder. Det är synd om människorna - för att citera Strindberg. Mycket tragiskt så ska ingen behöva ha det och GHB har jag aldrig tidigare hört talas om.
ludwigpersson
2012-01-08
Tycker det inte spelar någon roll huruvida den försöker avskräcka eller ifall personerna är medvetna om kameran eller inte, då det viktigaste budskapet snarare är hur pass lite hjälp de får, och att läkare endast byter ut ett beroende mot ett annat (tyngre).
Hypostas
2011-08-10
Filmen hymlar inte med hur mycket huvudpersonerna påverkas av att de är med i en film. De ringer ju själva till regissören när de mår dåligt och behöver hjälp. Det är ett sätt att få utlopp för sin ångest och att bli sedd. Men man skär sig inte i armen så där mycket bara för att få vara med på film. Problemen och ångesten är äkta, även om de som blir filmade alltid påverkas av att de är filmade.
vieekk
2011-06-29
Also known as Verionspotting eller kanske Rapéspotting. Förvisso en väldigt hemsk och sorglig berättelse, men samtidigt är det en rätt värdelös dokumentär. Det må så vara att jag verkligen ogillar huvudpersonen, men det är rätt så tydligt att alla är så äckligt medvetna om kameran och verkligen pockar på dess uppmärksamhet precis hela tiden. Jämför detta med Reindeerspotting där kameran bara råkar vara med på ett hörn i knarkarkvarten och det är som natt och dag. GHB verkar för övrigt vara en kul drog där en överdos är lika ofrånkomlig som en snedfylla. 2-/5
pirouette
2011-06-23
Stark.
graven
2010-10-19
Hm, allting handlar egentligen bara om att avskräcka ungdomar från GHB.
Goham
2010-03-22