Tre skott i Dallas - presidentmordet
En grupp mäktiga män planerar att lönnmörda president John F. Kennedy. Först måste de rekrytera och träna en skytt, sen sätta dit Lee Harvey Oswald.

Originaltitel | Executive Action |
Regissör | David Miller |
Manus | Dalton Trumbo |
Genre | Drama, Kriminalare, Thriller, 70-tal |
Skådespelare | Burt Lancaster, Robert Ryan, Will Geer, Ed Lauter, Gilbert Green |
Fattigmans-versionen av Stones JFK är inte alls så dum. Kan knappast gå snett med säkra skådisar som Bört och Ryan och lite kul blir det ju med präktige mr Oleson (dvs Richard Bull) från Lilla huset på prärien som en av attentatsmännen.
- This Calls for Action...
- What Kind of Action?
- Executive Action!
Hyfsat engagerande film om skotten mot JFK. Oliver Stones version är dock att föredra.
Helt ok faktiskt då man lyckas bra med att höja stämningen mer och mer inför själva utförandet som är bra. Musiken är också stundtals en bidragande orsak till att det blir helt ok. Gillar man konspirationer är den sevärd.
Filmens handling var en aning för sävlig för min smak, dock var den ändå intressant att se då den visar fram en teori på hur mordet på JFK kan ha gått till.
Välgjord och ganska bortglömd thriller. Man försöker lite för mycket baka in verkliga fakta om vad som hände den dan och skylla det på konpsiratörerna, men det får man väl ta i en sån här film. Förvånansvärt lågmäld. 3+