3.4
3.4
Wall Street
Den unge och ambitiöse börsmäklare Bud Fox lockas in i den lukrativa men kriminella världen av företagsspioneri. Den som lockar in honom är ingen mindre än Wall Streets egen legend - Gordon Gekko. Snart upptäcker dock Bud att priset för att nå de stora och snabba pengarna är alldeles för högt.

Originaltitel | Wall Street |
Regissör | Oliver Stone |
Manus | Oliver Stone, Stanley Weiser |
Genre | Drama, Kriminalare, 80-tal |
Skådespelare | Charlie Sheen, Michael Douglas, Martin Sheen, Daryl Hannah, Hal Holbrook, John C McGinley, Terence Stamp, James Spader, Sean Young, Saul Rubinek, James Karen, Frank Adonis, Tamara Tunie |
En given 80-tals klassiker med en kall & stenhård dog-eat-dog värld, där allt kretsar om pengar och status prylar i en totalt ytlig affärs värld. Sen sanslöst många kompetenta skådespelare. Klart en av Douglas absoluta kvalitets topp roller..//3+
Ok, märks att den har ett par decennier på nacken. Gjorts bättre filmer i genren.
Välspelad men rätt tråkig film om att den som fuskar mest tjänar mest kosing, i alla fall ett tag.
Väldigt spännande drama och fantastiska karaktärer, men samtidigt så talar filmen till enkla konsumenter där man använder sig av förenklade tankefigurer och fördomar rent allmänt. Personligen så tycker jag att Gordon Gekko gör filmen.
Velar lite mellan 2:a och en 3:a, är svag för Douglas, så det får bli en 3:a.
Typisk 80-tals Hollywood produksjon. Finn et tema simplifisere det og lag en moraliserende film. Douglas og Sheen Jr, er strålende.
Riktigt tråkig
Välgjord och obehaglig. Fortfarande aktuell, tyvärr.
Jag är otroligt svag för Wall Street filmer, jag vet inte riktigt vad det är, men det snabba tempot, de snabba pengarna och den intressanta branschen fascinerar mig var gång. Här sköts det under Oliver Stones regi och jag får precis vad jag väntar mig, en snygg, snabb, fartfylld och spännande film. Den kan med enkla ord beskrivas som en lite mildare och mer nedtonad variant utav The Wolf of Wall Street.
Det här är 80-tal i en fin koncentrerad form. Kläderna, modet, de praktiska maskinerna. Vi ser lyxlivet, hur snabbt det kan uppkomma och raseras tio gånger snabbare. Till tonerna av Talking Heads åker vi genom New Yorks finanskvarter och beskådar gatorna. Oliver Stone har gjort det riktigt bra, det enda jag önskar är lite mer speltid, jag vill ju liksom inte att det ska ta slut.
Det är fantastiskt kul att se fader/son-paret Martin & Charlie Sheen samspela, båda är riktigt bra i sina roller och efter ett tag så glömmer man faktiskt bort att det just är Charlie Sheen som står framför kameran. Michael Douglas är filmens stora skådespelarbehållning, imponerande och stilrent med kraft och finess.
En trevlig film som definitivt levde upp till förväntningarna, nu blev jag väldigt nyfiken på att se uppföljaren från 2011!
Betyg: 77/100
Var lite okoncentrerad nar jag sag denna sa hangde inte med i alla finansiella termer och svangar, men det var en intressant film framfor allt pga Michael Douglas rolltolkning. Sheen och Sheen gor ett OK jobb. Martin gar lite pa tomgang medan Charlie kanns hyfsat lovande. OK film.