Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.5
av 5

Mannen på taket


Kommissarie Beck och hans assistent Rönn får hand om ett mord som begåtts på Sabbatsbergs sjukhus i Stockholm. Den mördade visar sig vara polis och utredningen som följer visar också att offret var en synnerligen otrevlig person. Genom kårandan inom polisen har han flera gånger räddats från prickningar för övergrepp.


Originaltitel Mannen på taket
Alternativ titel Man on the Roof, Beck - Mannen på taket
Regissör Bo Widerberg
Manus Bo Widerberg
Genre Kriminalare, Drama, Action, Thriller, 70-tal
Skådespelare Sven Wollter, Ingvar Hirdwall, Gus Dahlström, Thomas Hellberg, Håkan Serner, Carl-Gustaf Lindstedt, Eva Remaeus, Folke Hjort, Bellan Roos, Harald Hamrell, Birgitta Valberg, Torgny Anderberg, Carl-Axel Heiknert, Gunnel Wadner
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 5799
Filmnummer 3272

Recensioner

Skapad 2019-12-11 av Cineasten
Hur skriver man en rättvis recension av den bästa svenska snutfilmen någonsin? Ärligt talat vet jag inte men jag ska åtminstone försöka. Mannen på taket är den numera hädangångne regissö...   Läs mer »

Skapad 2019-12-11 av Sgtpellson
Kommissarie Beck och hans kollega Rönn får hand om ett fall. En man har mördats brutalt på Sabbatsbergs sjukhus. Denne man visar sig att vara en före detta polis vid namn Stig Nyman. Detta gör d...   Läs mer »

Kommentarer

RockSnack
2020-05-26
En tjejkompis tyckte att detta var den sämsta filmen hon någonsin sett. Den var långsam, ologisk och korkad. Jag håller inte med. Att de skickar ner en man från helikopter, direkt efter att man har använt tårgas på taket, är dock ganska korkat. Men även om den nu kanske är "ologisk" emellanåt, så tycker jag mycket om filmen. Skådespelarna, musiken och dialogen är för det mesta bra och vyerna över Stockholm är fina.
Visse93
2019-12-04
Detta är Sveriges bästa film
Ima_Tree
2017-04-15
Ouch! Det blev till att skämmas och kliva ner till 2ans trampolin. Sven Wolter är bra och viss sjuttiotalscharm finns, men annars har tidens tand tuggat hårt på den här. Som redan nämnts dräller det av usla biskådisar och fåniga manusinslag. Ja hujedamig...
Roswall
2016-07-05
Jag gillar det här, tiden, dialogen, de något långsamma scenerna. Det största minuset är snubben med egen pistol,helt onödig!
yrkeschaufföre
2016-05-09
Det är ju i den här andan man borde gjort 30+ Beck-filmer. Fast jag gillar Gösta Ekman bäst. Visserligen är den här väldigt utdragen men jag står ut.
Gyllenbock
2016-01-16
Gillar miljöerna från ett svunnet Stockholm. Som film betraktat ingen direkt höjdare, gick att titta på men inte så mycket mer än så.
sawa
2016-01-10
Har nog passerat sitt bäst före-datum.
Premium
2016-01-07
Enda behållningen med filmen är vyerna av Stockholm. Skämskudden åkte fram ideligen. I synnerhet när statister skulle agera. Ta polisen som ville ha lift till systemet, polisen som fick hoppa ut och in genom ett fönster, minspelet på statisterna när helikoptern ****** - någon skrattar till och med. Nymans fru när hon ombeds ta en lugnande tablett före Beck förtäljer om sitt ärende, vilket hon gör utan att ifrågasätta, osv osv. Beck, Carl-Gustaf Lindstedt, är riktigt dålig. Sven Wollters karaktär är betydligt bättre. Ja den enda faktiskt som kändes proffsig i sitt skådespeleri. De som gett filmen en femma kan inte tas på allvar.
Rehn108
2016-01-06
En riktigt bra kriminalthriller. Realistiskt, sköna 70-talsmiljöer, snyggt filmad och sköna karaktärer. Tankarna går även för mig till French Connection av någon anledning, men jag gillar absolut den här med.
AddeColciago
2016-01-06
En svensk French Connection, sannerligen. Om inte bättre.