Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.9
av 5

Star Wars: Episod II - Klonerna anfaller


Tio år efter att invasionen av Naboo kunnat avvärjas står den galaktiska republiken nu inför en separatiströrelse. Senatorn och den tidigare drottningen av Naboo, Padmé Amidala, reser till Coruscant där hon utsätts för ett attentat med henne som måltavla. För att skydda senatorns liv ges jedimästaren Obi-Wan Kenobi och hans unge lärling Anakin Skywalker uppdraget att beskydda henne. När ytterligare ett attentatsförsök sker mot Padmé lyckas Anakin avvärja det, och de två beger sig nu till Padmés hem på Naboo för att gömma sig samtidigt som Obi-Wan reser till den avlägsna planeten Kamino för att lokalisera prisjägaren som låg bakom attentaten mot Padmé.


Originaltitel Star Wars: Episode II - Attack of the Clones
Alternativ titel Stjärnornas krig, del II - Klonerna anfaller
Regissör George Lucas
Manus Jonathan Hales, George Lucas
Genre Action, Romantik, Äventyr, Science Fiction, Fantasy, 2000-tal
Skådespelare Ewan McGregor, Hayden Christensen, Natalie Portman, Samuel L Jackson, Anthony Daniels, Kenny Baker, Christopher Lee, Ian McDiarmid, Temuera Morrison, Daniel Logan, Ahmed Best, Leeanna Walsman, Jimmy Smits, Jack Thompson, Silas Carson, Rose Byrne, Oliver Ford Davies, Jay Laga'aia, Ayesha Dharker, Joel Edgerton, Bonnie Piesse, Frank Oz (röst), Rena Owen (röst), Andy Secombe (röst), Ronald Falk (röst)
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 23157
Filmnummer 4971

Recensioner

Skapad 2019-11-09 av Sorroztro
Det är tio år efter den föregående filmen The Phantom Menace och mycket har hänt. Anakin Skywalker har växt upp från att vara en slavpojke på ökenplaneten Tatooine till en begåvad lärling t...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av marfil
Efter det magplask ”Det mörka hotet” åstadkom (dock inte ekonomiskt – filmen var en enorm succé i termer av biljettförsäljning) var läget helt annorlunda inför ”Klonerna anfaller”. Star Wa...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av othis
Det var något av julaftonsstämning på Kino City i Jakobstad på torsdagskvällen, den där långa halvtimmen innan julgubben kommer – om han kommer. Jag tror att många Star Wars-fans tyckte att h...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av
Andra delen i George Lucas världsberömda koncept Star Wars men filmad 20 år efter fjärde, femte och sjätte delen som gjordes på 70-och 80-talet. Skriven och regisserad av George Lucas. Tio år ...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av connya
Jag tror George Lucas största fel när han bestämde sig för att återvända till sin galax var att han återvände för långt. Det var så här gammal jag hade hoppats Anakin Skywalker skulle vara...   Läs mer »

Kommentarer


Andreas_
2023-07-30
21 år senare så har man gjort en omtitt även av del 2 i prequel trilogin och även denna var bättre än jag vill komma ihåg, har för mig att jag avskydde även denna då den kom ut men idag när man ser om den och har fått mer kött på benen genom att se serien Clone Wars så är den mycket bättre än jag minns, kanske beror en hel del på att man ser den upphottade blu ray versionen nu med nya CGI effekter osv, vet inte säkert men bättre är det helt klart, enda som är riktigt dåligt är Hayden Christensen och man kan undra vem som kom på att han skulle vara bra i huvudrollen som Anakin...Samuel L. Jackson dyker upp som den coole Mace Windu här och är ett bra tillskott, Natalie Portman är bättre än i första filmen men inte mycket, skådespelartalangen var väl sådär vid tillfället och sen har vi ju då Ewan McGregor som återvänder från första filmen och gör en klart bättre insats, några år äldre och några års mer erfarenhet gör tydligen susen, för i denna så spelar han riktigt bra, sen tillkommer även Christopher Lee och han är klockren, perfekt som onde Count Dooku och sen har vi även Temuera Morrison som Jango Fett, fader till Boba Fett som vi nu följer i hans egna serie på disney+, så han spelar både sin far och sig själv som son Boba i dagens Star Wars och även alla kloner, då dessa är skapta efter hans dna, så han får många roller att spela och gör det riktigt bra, filmen är ett snäpp bättre än första filmen Phantom Menace men inte mycket, hade Hayden Christensen varit en bättre skådis, George Lucas en bättre regissör och ett mer intressant manus, bättre skrivna dialoger istället för den tråkiga kärlekshistoria med oerhört taskig och träig dialog som vi får här, så hade det helt klart varit en mycket bättre film, men trots det så är det helt okej och betyget blir samma som första filmen efter en andra omtitt, en stark 3:a, sen ska det väl tilläggas att hela denna prequel trilogi är mycket bättre nu efter att man sett serien Clone Wars, så den kan jag rekommendera på Disney+
OffTheGround
2021-09-14
Oj, har jag inte kommenterat denna? Faktiskt lite underskattad, och dessutom ett oerhört steg framåt jämfört med episod 1.
karlmats
2019-11-05
Nej det här är fortfarande inte bra och nu finns det ännu mindre att skylla på eftersom t.o.m. förväntningarna var låga från början. Det är mycket meningslösa strider som aldrig hittar nån spänning, storyn känns inte så Star Wars trots alla lasersvärd och Hayden Christensen är fortfarande en helt värdelös skådis. McGregor ser inte klok ut i sitt skägg och även om Jar Jar bara är med typ fem minuter så blir man irriterad av att se och höra på honom. Här får vi inte ens Darth Maul att roa oss med. Amidalas kläder ser ut som nåt som nån pensionerad raggare från Skövde skulle köpa på loppis för fem spänn och även om det finns förmildrande omständigheter på flera ställen i den här filmen tänker jag inte lista nån av dem, Lucas borde ha gjort det här bättre. Det blir en stabil 2a även denna gång. -------------- 22/9-09 Storyn i sig är det väl inge fel på och lasersvärden är fortfarande hur coola som helst men här börjar Lucas fåna till sig lite väl mycket. Och när Hayden den sopan får hångla upp Natalie Portman trots sin urusla insats då är det nära att man spyr. Sämsta Star Wars-filmen hittills men det är klart, viss charm finns det så klart häri också som alltid med den här serien. Jar Jar Binks är också med och sprider böldpest i mina ögon och öron och det kan inte bli annat än en 2a.
YouAreNrIchi
2018-12-30
Den här har hållit bättre än The Last Jedi visade det sig.
päronanton
2018-10-09
Helt klart bättre än ”Det mörka hotet”
tvamvarg
2018-08-12
Otittbar. Försökte med sonen men det går inte.
Bumbi78
2018-04-29
Första omtitten sen den var ny och liksom del 1 lider den av flera saker, bla daterade animationer. Men den är mindre barnslig och känns mer som den Star Wars jag själv växte upp med. Kanske svagast i serien ändå, men ett okej hantverk om man ser till helheten.
Arensberg
2018-01-22
såg om den och mkt bättre än vad jag minns den. och hayden spelar itne så dåligt alltså! kanske tom lite före sin tid, tycker mansrollen matchar bättre idag

2017-12-22
Begynner en viss dekadens men den når aldri lenger enn -5.
Zingostar
2017-10-25
Klart sämsta delen i hela Star Wars franchisen. Även om jag tycker tidens tand har gjort animeringarna ganska härliga. Så dåliga att man nu kan se denna film som ett tidsdokument. Hur som helst en helt OK film men klart sämst i hela franchisen trots allt.
Visa äldre kommentarer »