Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka

Alla kommentarer avTonti


Han kom om natten2022-01-15
Trevlig och roande, men också för lång och långsam. George Stevens är väl oftast lite tråkig ändå.
 
Lyckan kommer...2021-12-31
Manuset av Preston Struges är excellent, Wyler pålitlig som alltid och Sullavan/Marshall utgör en bedårande duo. Humor och hjärta. Vad mer kan man begära.
 
Det stora landet2021-12-27
Engagerande västern med nyanserade karaktärer och trevliga twists and turns. Matinéambitionen resulterar i en något ojämn ton, med en del fåniga inslag och ganska töntig musik. Men jisses vad fint fotat det är, med fantastiska kompositioner och riktigt snyggt morgon- och kvällsljus. Nävkampen mellan Peck och Heston är egentligen väldigt krystad men så vackert fotograferad att den istället blir sublim.
 
Mysteriet Williams2021-12-27
Charmig, med en ganska trevlig riktningslöshet i handlingen som gör den oförutsägbar. Men mot slutet blir det sömnigt värre, och regin är verkligen oerhört ojämn.
 
Tummen opp2021-12-20
Fantastisk färgkavalkad i en ganska dum film som ändå faktiskt är ganska rolig. Jerry Lewis har en del bättre scener än normalt. Och hela den här glättiga, färgsprakande ytan är onekligen kongenial.
 
Hämndens herre2021-12-16
Dunkel psykologi och knepiga karaktärer i denna snygga men lite ojämna western. Enskilda sekvenser är helt klart bättre än helheten.
 
Song to Song2021-12-15
Gillade den bitvis till att börja med men det blir bara för mycket efter ett tag. Blir illamående av de själlösa miljöerna, modellsnygga skådisarna och den ändlösa klychfesten i voice-over. Fint ju att allt är så vagt och abstrakt och att personer glider in och ut ur "handlingen", men det saknas skärpa.
 
Jag ger mej aldrig!2021-12-14
Gullig detektivhistoria.
 
Ängel på prov2021-12-10
Väldigt ordinär film blanc, men jag uppskattade ändå dess myskraft.
 
Mord i panik2021-12-10
Återigen en väldigt fin Frisco-skildring i noirform. Tycker denna håller sig ett klart snäpp över standardnivån, inte minst i den fantastiska upplösningen. Förstås lite förutsägbart ändå, men ganska nyanserade karaktärsporträtt.
 
As I Was Moving Ahead Occasionally I Saw Brief Glimpses of Beauty2021-12-10
Ackumulationen av sekvenser och den cirkulära skiftningen mellan årstider bygger verkligen upp till ett mäktigt epos. En stor filmupplevelse på 16mm.
 
Samlaren2021-12-10
Kanske Wylers sämsta film?
 
Flykten till Havanna2021-12-02
Superkonstig struktur som gör det lite svårt att engagera sig. Men kul med tropisk noir förstås, och några väldigt snygga scener, inte minst de lyxiga kameraåkningarna på baren i Havanna.
 
Vittnet som försvann2021-11-30
Väldigt stark final, synd att inte resten av filmen är lika vital och smattrande. Men bra ändå. Ett ovanligt fall där den svenska titeln tycks mer träffande än originalet.
 
Ont blod2021-11-29
Fantastisk första halvtimme, eller lite mer. Sen känns det väl som att Carax har fått ur sig sina idéer, och resterande delen är rätt ointressant. Men enskilda scener är ju fantastiska.
 
Ryktet2021-11-29
Lite väl pjäsig kanske, men det finns mycket bra här. Som vanligt med Willie är det fin personregi och starkt foto. MacLaine är ju otrolig. Lite deterministiskt kanske.
 
The New World2021-11-29
Lite som väntat får man här uppleva både genialitet och idioti. Malick kan verkligen vara pinsamt övertydligt och pekoral, inte minst i sina voice-overs. Samtidigt är ju vissa sekvenser enastående fina. Finns också något svindlande i skildringen av mötet mellan de två kulturerna.
 
Löjliga familjen2021-11-23
Kanske sävlig i överkant, men snygga sets och rolig WC.
 
Solnedgång2021-11-22
I stora stycken ännu en Wyler i toppklass, där man känner igen skådespeleriet och förmågan till oväntade nyanser där man först bara ser en stereotyp. Och fotot är återigen lysande med fantastiskt djupfokus. Klasskarusellen påminner om pre-code i sin drastiskhet, men blir tyvärr också lite väl såpaaktig mot slutet. Så eftersmaken blir väl lite sämre än den egentliga upplevelsen. Men en orättvist bortglömd del av Wylers filmografi är detta onekligen.
 
Waiting for Guffman2021-11-19
Den här var fin. Själva föreställningen är rätt underbar.
 
Alla tiders kvinnor2021-11-17
Fina karaktärer och trevlig flytande känsla, mer av situationer än en handling. Men har problem med både tonårsskådisen och karaktären han spelar, som får säga saker som inte låter som att det kommer från en femtonåring. Gillar alltså mest när han inte är med. Sen har ju Mills en del tricks för sig, som kan vara både trevliga och störande.
 
Natten har tusen ögon2021-11-16
Finstämd mystik med eleganta kameraåkningar.
 
The Power of the Dog2021-11-15
Verkligen allright, men lite förutsägbart blir det ju.
 
Jackie2021-11-07
Stiligt iscensatt.
 
Spöket och Mrs Muir2021-11-07
Spökromans är onekligen en bra genre, man sitter bara och myser och förundras. Lite synd att sjömansspråket behövde tämjas för anständighetens skull, men ändå kul med den mytologin. Slutet är ganska så gripande.
 
Yangsan Island2021-11-04
Melodramatisk på fel sätt, och blir i längden exceptionellt oengagerande med alla vändningar, upprepningar och känsloutbrott. Finns några snygga kameraåkningar dock.
 
Brevet2021-11-04
Supersnygg, atmosfärisk och solid. På minussidan är väl att själva storyn inte är så värst engagerande, och att yellowface-karaktären stör på mer än ett sätt.
 
Mishima - ett liv i fyra kapitel2021-11-02
Härligt stiliserad och infallsrik. Ibland kan ju musik av Philip Glass dränka en film men till en skildring av en pompös (om än mångfacetterad) man som detta så passar det helt perfekt.
 
The Walker2021-11-01
Den svagaste inlagan i Schraders inofficiella serie om liknande ensamma män, men likväl finns det en del bra inslag. Den förmår inte krypa under skinnet bara.
 
Arvtagerskan2021-10-24
Konsekvent vision med fantastiskt foto och en absolut fascinerande ton i skådespeleriet och kompromisslöshet i de skoningslösa (men inte nyanslösa) karaktärsporträtten. En av filmhistoriens mörkaste föräldrarelationer.
 

Nästa sida »